Antena 3 CNN Actualitate Media Mircea Badea şi Victor Ciutacu au protestat în faţa CNA

Mircea Badea şi Victor Ciutacu au protestat în faţa CNA

Mircea Badea şi Victor Ciutacu au protestat în faţa CNA
Sursa foto: Foto: Antena 3
09 Noi 2010   •   13:57

Mircea Badea şi Victor Ciutacu au ieşit în Piaţa Constituţiei, pentru a protesta faţă de amenzile abuzive date de CNA. Mitingul celor doi realizatori de televiziune a început la ora 14:00, în apropierea sediului Consiliului Naţional al Audiovizualului. Cei prezenţi au strigat diverse lozinci, precum "Jos cenzura!" sau "Ieşi afară, javră ordinară!".

Mircea Badea a ţinut să precizeze că demersul nu este unul politic, ci este îndreptat câtre instituţiile statului care îngrădesc libertatea cuvântului.

"Motivul protestului este percepţia pe care noi o avem că ni se limitează libertatea de exprimare, prin nenumărate acţiuni ale CNA, care, din punctul nostru de vedere, se constituie în abuzuri împotriva acestei libertăţi de exprimare", a declarat Mircea Badea.

"Au fost mai multe acte ale CNA care ne-au adus la o stare de exasperare. La ora 14 încep să strig, pentru că de-aia fac protest, să-mi spun păsurile, împreună cu Victor Ciutacu", a mai spus Badea.

Mircea Badea: Suntem într-o ţară liberă


"M-aştept să vină toţi oamenii care cred că nu l-am împuşcat degeaba pe Ceauşescu în '89. (...) Mitingul ăsta nu e nici al meu, nici al lui Badea. Este al oamenilor", a declarat realizatorul emisiunii "Vorbe Grele".

Victor Ciutacu: Nu am chemat pe nimeni la miting


La scurt timp de la începerea mitingului, în Piaţa Constituţiei a ajuns şi realizatorul emisiunii "Sinteza Zilei", Mihai Gâdea. El a ţinut să precizeze că protestul nu este unul politic.

"Am venit aici gândindu-mă să ofer, prin prezenţa mea, sprijin şi solidaritate colegilor mei. Sunt profund impresionat de ceea ce am văzut aici", a declarat Mihai Gâdea.

"Azi, aici, nu este un miting politic şi sper să nu se transforme într-unul. Este expresia unor oameni care vor libertate. (...) Sunt impresionat să văd oameni tineri, studenţi, care au venit de la şcoală, facultate şi, pe de altă parte, pensionari, oameni care au trăit în regimul comunist şi care sub nicio formă nu vor să vadă că ceea ce odată ne îngrădea, cenzura, se repetă", a mai spus Gâdea.

Mihai Gâdea: Nu este un miting politic


Protestul a fost iniţiat după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat emisiunea "Sinteza Zilei" cu 20.000 de lei, pentru limbaj injurios folosit de cei doi realizatori.

×
Subiecte în articol: Mircea Badea victor ciutacu protest CNA
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close