Antena 3 CNN Actualitate Media O nouă recunoaştere internaţională pentru Antena 3 - nominalizarea la Gala Premiilor Emmy

O nouă recunoaştere internaţională pentru Antena 3 - nominalizarea la Gala Premiilor Emmy

de O.P.    |    01 Oct 2014   •   06:01

O nouă recunoaştere internaţională pentru Antena 3, la Gala premiilor Emmy. Postul nostru de televiziune a fost nominalizat la cea mai importantă categorie din concurs - Current Affairs - pentru reportajul "Lungul drum spre casă" al echipei "În premieră". 

Mihai Gâdea ne-a vorbit despre experienţa trăită la Gala Premiilor Emmy:  "După EMMY am fost foarte bucuros şi... Cuvântul bucuros e prea puţin pentru a descrie starea pe care o aveam pentru că am fost parte din această gală, pentru că am fost nominalizaţi. Dar, cumva, inima s-a strâns un pic când am văzut-o pe Denisa Morariu care, în mod evident, avea o mică suferinţă pentru faptul că nu a câştigat. Mi-am dat seama că pentru cineva atât de tânăr precum Denisa, la nici 30 de ani, să reuşeşti cu un material împreună cu echipa de la "În premieră" de la Antena 3, să fii nominalizată la EMMY, e ca şi când ai juca finala de la Roland Garros, având vârsta de 7 ani.Am fost foarte mândru şi foarte bucuros de participarea Antenei 3 şi nivelul la care a putut să participe. Dacă ar fi să transmit ceva celor de acasă este că sunt cu adevărat impresionat de profesionalismul şi de talentul colegilor mei. Pentru mine, este o foarte mare şansă ca ei să fie colegii mei. Cred că telespectatorii noştri înţeleg şi bucuria de a fi între primii patru din lume şi, oarecum, eu ştiu, faptul că acest vis nu a fost dus până la capăt nu este ceva care să te facă să fii pe deplin mulţumit.

Pentru mine şi pentru noi, cel mai important premiu pe care îl avem în ultimii ani de zile este atenţia, respectul, preţuirea şi afecţiunea pe care le primim de la publicul nostru.

Am avut ocazia ca mai multe minute, minute bune, să mă pot întreţine cu cel care este cel mai mare realizator de talk-showuri din istorie. E vorba de Larry King.M-a uluit, pur şi simplu, interesul lui pentru cineva ca mine, care venea din România. M-a uluit modestia lui şi faptul că era, cu adevărat, interesat de discuţie, de România. Mi-a cântat un cântec, pe care l-a auzit în urmă cu mulţi ani de zile în care, la un moment dat, apărea în refren "România, România". Mi-a promis că, pe viitor, ia în serios varianta de a veni în România, de a vorbi tinerilor despre cea mai frumoasă profesie din lume, despre jurnalism
", a declarat Mihai Gâdea.

Carmen Avram: "Pentru noi ziua de azi a fost incununarea vietii noastre profesionale de pana acum. Este cea mai mare performanta la care am ajuns, iar faptul ca nu am luat un Emmy nu inseamna o infrangere. Faptul ca am fost la Emmy in aceasta seara impreuna cu tot ceea ce inseamna jurnalism de prestigiu urias de notorietate mondiala, faptul ca am fost printre cei 4 nominalizati de pe tot pamantul... au fost sute de televiziuni din o sută si ceva de tari care au incercat sa obtina o nominalizare si care nu au obtinut. Noi Antena 3 si emisiunea În Premiera ne-am aflat printre cei 4 alesi sa intre in finala Premiilor Emmy. Pentru noi a fost o victorie inca de cand am foat anuntati ca suntem nominalizati la aceste premii extraordinare, practic cele mai importante premii la care poate visa si la care poate ajunge un jurnalist".Denisa Morariu
: "Ma simt foarte fericita pentru ca am reusit sa am o nominalizare la Emmy dupa 3 ani de presa si de televiziune, de fapt, si
pentru mine este o onoare uriasa si ma motiveaza foarte tare ca pe viitor sa munces si mai mult si mai bine si sa reusim sa si luam EMMY si sa il aduca acasa".Povestea tulburătoare a lui Petrică este cea a unui copil abandonat de părinţi în România, care şi-a regăsit drumul spre casă după ce o familie de americani l-a învăţat să stea pe picioarele lui.

Nominalizarea în sine la o astfel de gala este o mare reuşită, iar performanţa echipei "În Premieră" va rămâne înscrisă şi în cartea Premiilor Emmy.

Este practic recunoasterea ca jurnaliştii Antena 3 vor face mereu parte din elita jurnalismului internaţional. Materialul a concurat cu reportaje ale televiziunilor din Canada, Argentina şi Hong Kong.

Povestea lui Petrică a fost deja dublu medaliată cu aur la o altă mare competiţie de televiziune: New York Festivals.

×

SINTEZA ZILEI | Luni-Joi, 21:00

Dana Budeanu, furioasă pe ministrul Sănătăţii pentru dezastrul din spitale: "Asta este furtul calificat pe sufletele și pe viața noastră"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close