Antena 3 CNN Actualitate Media Premieră pentru BBC. Postul britanic de TV va fi condus de o femeie

Premieră pentru BBC. Postul britanic de TV va fi condus de o femeie

Premieră pentru BBC. Postul britanic de TV va fi condus de o femeie
Sursa foto: Foto: 2009.annualreview.hsbc.com
de M.Z.    |    31 Aug 2014   •   17:40
Rona Fairhead, fost preşedinte al grupului "Financial Times", a fost desemnată ca viitor preşedinte al BBC Trust, consiliul de administraţie al televiziunii publice britanice, devenind astfel prima femeie care va ocupa acest important post, anunţă Reuters, potrivit Agerpres.
 
În vârstă de 53 de ani şi cu o vastă experienţă în conducerea unor multinaţionale, Rona Fairhead a fost recomandată de ministrul britanic al Culturi, Sajid Javid, pentru a succede lui Christopher Patten, care, la 70 de ani, s-a retras în luna mai, din motive de sănătate, de la conducerea British Broadcasting Corporation (BBC).
 
Confirmarea în funcţia de la BBC se va face după ce Rona Fairhead va participa, la 9 septembrie, la o audiere în Comisia parlamentară pentru Cultură, Mass-media şi Sport din Parlament.
 
"BBC este o importantă instituţie britanică, plină de oameni talentaţi şi mă simt onorată să devin preşedinte al BBC Trust", a declarat Rona Fairhead, subliniind că este conştientă de dimensiunea "uriaşă a postului".
 
Cea care a fost implicată şi în conducerea băncii HSBC şi a companiei Pepsi Cola, preia preşedinţia BBC într-o perioadă de transformări şi reduceri bugetare, doi ani înainte de expirarea acordului cu guvernul în baza căruia fiecare gospodărie din Marea Britanică în care se funcţionează un televizor plăteşte o taxă anuală de 145 de lire (183 de euro), suma rezultată fiind principala sursă de finanţare a BBC.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close