x close

RCS&RDS pierde un nou litigiu în faţa Antena Group

27 Oct 2014   •   14:49
RCS&RDS pierde un nou litigiu în faţa Antena Group

În urmă cu trei ani, compania de cablu RCS&RDS era obligată, în baza unei ordonanţe preşedinţiale, să introducă în grila de programe postul de sport GSP TV, care fusese scos într-un mod abuziv, aminteşte Ziarul Ring.

Procesul a început la data de 27.10.2011 şi a avut ca obiect obligarea RCS&RDS să includa în grila sa de programe şi să retransmită postul GSP TV cu respectarea condiţiilor art. 82 din Legea nr. 504/2002 şi a art. 14 alin. 2 din Decizia CNA nr. 72/2012 (care vizează calitatea semnalului cu care este retransmis postul de televiziune - n.r.).

În urma acestei hotărârii, RCS&RDS a depus la Tribunalul Bucureşti un apel, care a fost însă respins ca nefondat pe 14 octombrie 2014 de către Curtea de Apel, după trei amânări de pronunţare. Chiar dacă postul GSP TV nu mai există în portofoliul Antena Group, pe rolul Tribunalului Bucureşti este înregistrat în prezent un dosar prin care se urmăreşte recuperarea prejudiciului generat.

Cine investighează cele 3,5 milioane euro plătite de RCS lui Mitică Dragomir?

Între timp, dosarul "Mită în fotbal", în care Dumitru Dragomir este acuzat că a primit 3,5 milioane de euro de la RCS&RDS, stagnează pe rolul Tribunalului Bucureşti. Neregulile au fost semnalate organelor abilitate şi opiniei publice printr-o scrisoare deschisă transmisă de Grupul Intact în 2013.

Această mită a constituit baza litigiului dintre RCS şi Antena Group, Ioana Bendei, administrator RCS, susţinând că ar fi fost şantajat în vederea non-divulgării acestei informaţii de către Sorin Alexandrescu, director Antena Group. La rândul sau, Sorin Alexandrescu l-a acuzat pe Ioan Bendei de mărturie mincinoasă.

Legătură dintre Dragomir şi RCS este probată de implicarea în contractual cu LPF, a societăţii Tour Imex SRL, controlată de acţionarii RCS (Bendei Ioan şi Quadrant Cable Finance Limited, prin Tal Almog Joshua Moses, acţionar al fimei olandeze care deţine majoritatea RCS). Mai mult, banii au fost acordaţi prin intermediul firmei BODU SRL, controlată de către fostul preşedinte al LPF, firmă care are ca obiect de activitate organizarea de nunţi şi botezuri.

Citeşte mai multe despre:

RCS&RDS Antena Group
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati