Antena 3 CNN Actualitate Media Revista presei - 19 decembrie: De ce nu putem scăpa de „băieţii deştepţi“ din energie

Revista presei - 19 decembrie: De ce nu putem scăpa de „băieţii deştepţi“ din energie

Revista presei - 19 decembrie: De ce nu putem scăpa de „băieţii deştepţi“ din energie
Sursa foto: Foto: antena3.ro
19 Dec 2011   •   11:33
Adevărul. De ce nu putem scăpa de „băieţii deştepţi“ din energie. Din Adevărul aflăm că Hidroelectrica vrea să rezilieze contractele cu „băieţii deştepţi", dar fără să plătească penalităţi. Acest lucru este însă imposibil fără ajutorul UE. Prin rezilierea unilaterală, Hidroelectrica ar trebui să plătească penalităţi uriaşe care până în 2009 ar fi atins un miliard de euro.

Puterea: Ultimul „tun” din 2011 la INS. Jurnalişti de la Puterea au analizat licitaţiile iniţiate de conducerea Institutului National de Statistică din 2009 până în prezent. Ca şi la alte instituţii ale statului, caietul de sarcini era special croit pe măsura şi tipicul unei societăţi abonate la contractele cu statul. Vorbim şi de această dată de contracte de milioane de euro.

Cotidianul. Directorul STS: Nu avem atribuţii în organizarea alegerilor, dar ne-am implicat. Am fost solicitaţi. În cotidianul.ro directorul STS recunoaşte că, deşi nu are atribuţii în organizarea alegerilor, instituţia pe care o conduce s-a implicat, la cererea Guvernului, în special a Ministerului de Interne. Despre modul în care a participat la alegeri Serviciul de Telecomunicaţi Speciale citiţi în numărul de azi.

Jurnalul Naţional. Jupânii Olteniei, în straie de comisari. Blaturile dintre poliţiştii din Olt pentru ocuparea unor funcţii, demascate de un subcomisar. Jurnalul scrie despre practicile comisarilor Ion Şotea şi Gheorghe Barbu, capii Poliţiei Balş, care au pus stăpânire pe oraş şi comunele limi­trofe, fără ca nimeni să le ia la puricat activitatea. Mai mult, aceştia împart funcţiile publice ca în Evul Mediu, pe bază de loialitate şi nu pe bază de competenţă. Culmea, Gheor­ghe Barbu a fost avansat şi numit la şefia Poliţiei Rurale Balş după ce s-a dat în stambă la televizor.

Ghimpele. Naţionalismul pângăreşte şi gheaţa.Din Ghimpele aflăm că ceea ce s-a putut petrece zilele trecute, la meciul de hochei Romania-Ungaria, depaşeşte orice închipuire. Echipa zisă a ”tricolorilor” a tăcut malc când a răsunat ”Deşteaptă-te, române”, pentru a-şi da drumul la voce (şi simţire ?) în clipele intonarii imnului ţării vecine şi, bineînţeles, prietene.  De parcă aşa ceva – care la americani, spre pildă, s-ar lăsa nu doar cu un scandal uriaş – ar fi fost insuficient, sala a cântat cu patos şi imnul secuimii. 

Romania Liberă. Preţul reabilitării: 5 miliarde de euro şi 120 de ani. România Liberă scrie că peste 1,4 milioane de apartamente, construite înainte de anii ’90, necesită lucrări urgenţă de anvelopare, consumul energetic al acestora fiind dublu faţă de o locuinţă similară din Uniunea Europeană. În ritmul actual, în care autorităţile au capacitatea de a investi în reabilitarea termică a doar 25.000 de apartamente pe an, toate apartamentele din România vor fi reabilitate în 120 de ani.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close