Antena 3 CNN Actualitate Media Rupert Murdoch încearcă să cumpere Time Warner oferind un preţ COLOSAL

Rupert Murdoch încearcă să cumpere Time Warner oferind un preţ COLOSAL

Rupert Murdoch încearcă să cumpere Time Warner oferind un preţ COLOSAL
16 Iul 2014   •   17:12

Rupert Murdoch (foto), magnatul care conduce News Corporation, a pus la cale un plan ambiţios prin care doreşte să cumpere gigantul media Time Warner, într-o iniţiativă emergentă de proporţii.

Publicaţia The New York Times a fost prima care a anunţat intenţia miliardarului. Potrivit informaţiilor furnizate, 21st Century Fox, unul dintre giganţii media deţinut de Murdoch, care face parte din News Co., a pus la bătaie 80 de miliarde de dolari pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni Time Warner, dar oferta a fost iniţial refuzată.

Oficiali ai 21st Century Fox au confirmat că au înaintat o ofertă, dar au negat că s-ar mai afla în negocieri cu cei de la Time Warner.
Situaţia se poate schimba radical, Murdoch fiind obişnuit cu astfel de manevre. El a devenit proprietarul  Wall Street Journal, după ce vechii patroni refuzaseră prima ofertă a magnatului.

Interesul lui Murdoch pentru Time Warner a "transpirat" în urmă cu câteva săptămâni. O fuziune a oricărei companii a lui, cu Time Warner, ar crea un super conglomerat media, cu filiale puternice pe segmentul ştirilor, sportului şi a divertismentului.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close