Antena 3 CNN Actualitate Media Statul român ignoră femeile care au pierdut sarcini. Neconsolate, ele rămân îngheţate în doliu ani de zile

Statul român ignoră femeile care au pierdut sarcini. Neconsolate, ele rămân îngheţate în doliu ani de zile

Statul român ignoră femeile care au pierdut sarcini. Neconsolate, ele rămân îngheţate în doliu ani de zile
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    12 Mar 2012   •   10:53

În cea de-a doua ediţie a noului sezon , echipa „În premieră” a adus în atenţia publicului un nou material emoţionant. În România mor anual 3.000 de bebeluşi. Este cea mai mare rată a mortalităţii din Uniunea Europeană. De parcă n-ar fi destul de mare această tragedie, statul român le ignoră şi pe mamele îndoliate.

Zeci de mii de femei au lansat un strigăt de ajutor prin intermediul emisiunii "În premieră". Sunt mame care se simt abandonate, neînţelese şi respinse. Neconsolate, ele rămân îngheţate în doliu ani de zile.

După dispariţia copilului nu au avut nici consiliere psihologică şi nici respect din partea celor care teoretic le aveau în grijă. Personalul medical e deseori lipsit de compasiune , iar societatea e incapabilă să înţeleagă aceste drame.

Sistemul e atât de rece încât le văduveşte inclusiv de amintiri, iar ele au o mare dificultate de a-şi gestiona suferinţa.

O femeie însărcinată se gândeşte la toate clipele pe care le va petrece împreună cu bebeluşul şi la familia care va fi completă după ce micuţul va veni pe lume. Dar destinul le-a pustiit sufletele unor mame care visau clipa în care îşi vor strânge copilul la piept.

Cu inimile răvăşite de durere, două mame şi-a povestit drama într-un reportaj tulburător, marca "În Premieră".

Vă avertizăm că reportajul conţine mărturii şi imagini care pot fi şocante:



 „În premieră”, emisiunea ce a fost premiată de juriul mondial al Association for International Broadcasting, la categoria "Cea mai bună investigaţie jurnalistică", a revenit din 4 martie la Antena 3, de la orele 21.00.

Carmen Avram şi echipa ei te invită să vizitezi site-ul emisiunii: inpremiera.antena3.ro. Aici vei găsi arhiva emisiunilor marca "În premieră", precum şi detalii despre cei care îţi aduc reportaje de excepţie.

Vezi aici întreaga înregistrare a emisiunii În Premieră


×
Subiecte în articol: In premiera reportaj doliu
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close