Antena 3 CNN Actualitate Media Tolontan, propus de Iohannis la TVR? Ce a răspuns jurnalistul la această știre

Tolontan, propus de Iohannis la TVR? Ce a răspuns jurnalistul la această știre

Tolontan, propus de Iohannis la TVR? Ce a răspuns jurnalistul la această știre
19 Apr 2016   •   23:27

Cătălin Tolontan, șef la TVR. E scenariul surprinzător enunțat de jurnalistul Rareș Bogdan în ședința CNA de marți. Bogdan a povestit că a vorbit cu președintele Klaus Iohannis care i-ar fi propus să fie membru al CA al TVR din partea Președinției și ulterior, șef al TVR. Numai că a refuzat. Rareș Bogdan a mai adăugat că a doua variantă a președintelui Iohannis ar fi fost redactorul-șef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Tolontan.

„În pauza emisiunii (din 17 martie - n.r.) am fost sunat de către un domn să mi se spună că președintele României dorește să vorbească cu mine a doua zi -dânsul fiind la Bruxelles - să-mi facă o propunere. Am acceptat să vorbesac cu dânsul. A doua zi am sunat, am vorbit cu consilierul domniei sale. Și domnul președinte mi-a spus: Aș vrea să mergi la Televiziunea Română din partea Președințeiei României ca reprezentat în Consiliul de Administrație și ulterior propunere de președinte, director general. Erau două propuneri: eu și urma ca, dacă eu nu accept, să-i propună domnului Tolontan. Așa s-a și întâmplat. Am sunat la domnul Gușă, i-am spus că domnul Președinte m-a sunat, că mi-a făcut această onoare, că mă pot duce membru în CA doar dacă membrii consiliului și Parlamentul acceptă să fiu în continuare moderator la Realitatea TV", a declarat Rareș Bogdan, citat de paginademedia.ro.

Rareș Bogdan a mai fost propus șef la TVR, pe vremea USL.

Contactat de antena3.ro, Tolontan a oferit același răspuns dat și celor de la paginademedia.

“Din fericire, trăim într-o țară unde Presedintele Romaniei nu poate propune nimanui sa fie directorul general al televiziunii publice. Doar Parlamentul, ca reprezentat legitim al cetatenilor si, totodata, al platitorilor de taxa radio tv, decide acest lucru. Iar presedintele Romaniei stie foarte bine acest lucru. Ce poate propune presedintele este un om din cei 13 ai Consiliului de Administratie. Acesta este singurul meu comentariu”.

 

×
Subiecte în articol: Catalin Tolontan TVR Klaus Iohannis
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close