Antena 3 CNN Actualitate Media Zi neagră pentru conducerea PDL. Astăzi greii partidului ar putea cădea ca popicele, în urma Colegiului Director

Zi neagră pentru conducerea PDL. Astăzi greii partidului ar putea cădea ca popicele, în urma Colegiului Director

Zi neagră pentru conducerea PDL. Astăzi greii partidului ar putea cădea ca popicele, în urma Colegiului Director
Sursa foto: Foto: Mediafax
de O.P.    |    14 Iun 2012   •   05:51

Alte nume importante din PDL ar putea cădea astăzi, în urma şedinţei Colegiului Director al PDL, unde va fi discutat eşecul alegerilor locale şi măsurile trebuie luate pentru a salva partidul.

Scandalul deja a început. Radu Berceanu cere demisia conducerii PDL, în frunte cu Emil Boc. Acesta susţine că actualii lideri trebuie să se dea la o parte deoarece este necesară organizarea unei convenţii naţionale. Vasile Blaga susţine însă că toate problemele ar trebui discutate în interiorul partidului, nu în public.

Greii PDL cer ca întreaga conducere a partidului, în frunte cu preşedintele Emil Boc, să demisioneze după rezultatele dezastruoase de la alegerile locale. Din tripleta Blaga-Videanu-Berceanu, scoasă din toate funcţiile de conducere din partid de către echipa lui Boc, la rampă a ieşit Radu Berceanu.

Surse politice susţin că Berceanu a obţinut susţinerea tuturor senatorilor PDL pentru debarcarea lui Boc de la şefia partidului. Cel mai vehiculat nume pentru a prelua conducerea PDL este al vechiului său coleg, Vasile Blaga.

Adriean Videanu a fost reţinut în declaraţii. "Având în vedere votul politic de aproximativ 23,8%, având în vedere cei aproximativ 800 de primari cu care PDL a câştigat, cred că ceea ce-i trebuie acum PDL-ului este să-şi asume greşelile pentru care a fost sancţionat de electorat şi să intre în dispozitivul de campanie pentru alegerile parlamentare şi să revină la guvernare!"

În interiorul PDL, schimbarea este cerută atât de liderii unor organizaţii din Capitală, precum şi din ţară.

Împotriva curentului s-a aşezat vicepreşedintele PDL, Sever Voinescu. "Loserii cer demisia celor care au câştigat. Cum, din păcate, cei dintâi sunt mult mai mulţi decât cei din urmă, corul lor pare dominant."

Surse politice susţin că lui Emil Boc şi membrilor Biroului Politic li se va cere demisia, la Colegiul Director, convocat dimineaţă la ora 11.00.






×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close