Antena 3 CNN Actualitate Medic acuzat că şi-a aruncat o pacientă de la etaj

Medic acuzat că şi-a aruncat o pacientă de la etaj

Medic acuzat că şi-a aruncat o pacientă de la etaj
17 Feb 2007   •   19:44

Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă a medicului Răzvan Trancă, acuzat că ar fi aruncat de la etaj o adolescentă de 17 ani. Iniţial Tribunalul Bucureşti hotărîse că medicul poate fi cercetat în stare de libertate, dar procurorii au făcut recurs. Curtea de Apel a emis un mandat de arestare pentru 15 zile. Medicul este acuzat că ar fi aruncat de la etajul 6, de la fereastra apartamentului său, o pacientă de 17 ani pe care se pare că o chemase acasă pentru a-i schimba pansamentele. Tânăra a supravieţuit căderii, dar a suferit răni foarte grave: a fost operată imediat iar acum este la terapie intensivă.

Conducerea Spitalului Grigore Alexandrescu, unde lucrează medicul, este de părere că după fapta comisă acesta este compromis atât ca persoană, cât şi profesional. Deşi grav rănită, fata le-a spus medicilor că doctorul o chemase la el acasă pentru a-i schimba nişte pansamente, după care ar fi încercat să o agreseze sexual şi apoi ar fi aruncat-o pe geam. Tânăra a fost internată la spitalul de urgenţă Floreasca, cu multiple fracturi şi pneumotorax ? pătrundere a aerului în cavitatea pleurală.

Procurorii nu exclud ipoteza unei tentative de sinucidere. Imediat după incident, medicul nu a vrut să deschidă uşa poliţiştilor şi a fost necesară intervenţia unei echipe S.P.I.R. pentru ca aceştia să intre în apartament. Medicul, Răzvan Trancă, a fost dus de procurori la Poliţia Capitalei pentru a fi audiat. Cazul său este investigat de un procuror al Parchetului General care l-a reţinut pentru 24 de ore, sub acuzaţia de tentativă de omor.

Şefii săi de la Spitalul Grigore Alexandrescu spun că era un bun profesionist şi părea destul de echilibrat. Ultima evaluare psihologică a medicilor de la spitalul Grigore Alexandrescu a avut loc anul trecut.

Antena 3

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close