Antena 3 CNN Actualitate Mesajul de Paşti al mitropolitului Banatului: Iertaţi-vă, iubiţi-vă şi ajutaţi-vă

Mesajul de Paşti al mitropolitului Banatului: Iertaţi-vă, iubiţi-vă şi ajutaţi-vă

Mesajul de Paşti al mitropolitului Banatului: Iertaţi-vă, iubiţi-vă şi ajutaţi-vă
30 Apr 2016   •   14:48

Fericit e omul care în viaţa lui a strâns un potir de lacrimi. Acesta este darul cel mai de preţ pe care îl poate oferi omul lui Hristos în ziua cea mare a venirii Sale, când va judeca viii şi morţii. Omul îşi spală sufletul în lacrimile pocăinţei, căci lacrima este sângele iubirii, afirmă ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, în pastorala pascală. 

El vorbeşte despre semnificaţia celei mai mari sărbători creştine - Învierea Mântuitorului Hristos. 

"Lumina Învierii este bucurie în Duhul Sfânt. Această lumină, omul nu o poate vedea decât cu ochii săi duhovniceşti. Lumina Învierii este dătătoare de viaţă, dar nu orice fel de viaţă, ci viaţa veşnică. Azi a înveşmântat Dumnezeu creaţia Sa în lumină, aşa cum a fost ea la început. Toţi cei care s-au ostenit cu postul, cu rugăciunea şi cu milostenia, azi sunt îmbrăcaţi în lumina Învierii lui Hristos. (...) Câtă seninătate şi bucurie se aşează pe faţa unui osândit la moarte atunci când i se spune 'ai fost iertat', dar câtă bucurie trebuie să fie în sufletul omului când, la Învierea lui Hristos, primeşte vestea că a fost salvat din moartea cea veşnică", spune mitropolitul Banatului. 

ÎPS Ioan le transmite mamelor să aprindă candela credinţei în inimile pruncilor lor din fragedă pruncie, aşa cum se aprinde în noaptea Învierii, lumânare de la lumânare, întrucât prin Învierea lui Iisus Hristos a încetat a se mai auzi în univers glasul morţii. 

"De la acest praznic al Învierii, omul este chemat să trăiască în simfonia luminii. (...). Fericit e omul care în viaţa lui a strâns un potir de lacrimi. Acesta este darul cel mai de preţ pe care îl poate oferi omul lui Hristos în ziua cea mare a venirii Sale, când va judeca viii şi morţii. Omul îşi spală sufletul în lacrimile pocăinţei, căci lacrima este sângele iubirii. Lacrimile iubirii se prefac în stele pe bolta cerului. Noi, cei ce credem în Înviere aparţinem culturii şi civilizaţiei lui Hristos. (...) Iertaţi-vă, iubiţi-vă, mângâiaţi-vă şi ajutaţi-vă, pentru a ajunge fii iubiţi ai Lui Dumnezeu. Praznicul Învierii Domnului să aducă lumină şi pace în inimile noastre şi în ţara noastră", mai spune ÎPS Ioan al Banatului în pastorală. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: pasti Paste mesaj
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close