Antena 3 CNN Actualitate METEO. Prognoza pentru săptămâna viitoare. Ploi abundente, dar și secetă

METEO. Prognoza pentru săptămâna viitoare. Ploi abundente, dar și secetă

METEO. Prognoza pentru săptămâna viitoare. Ploi abundente, dar și secetă
03 Aug 2019   •   17:08

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în extremitatea de nord-vest a ţării şi în general deficitare în regiunile sudice şi sud-vestice, în săptămâna următoare, în timp ce temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie. 

Estimările meteorologice pentru intervalul 5 august - 2 septembrie, publicate de ANM, arată că, în săptămâna 12 - 19 august, cantităţile de precipitaţii continuă să fie excedentare în jumătatea nordică a ţării, dar mai ales în regiunile centrale, nordice şi nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale ale perioadei. 

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. 

Săptămâna 19 - 26 august aduce un regim pluviometric uşor excedentar, local, în regiunile centrale şi estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă. 

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. 

În ultima săptămână de prognoză, 26 august - 2 septembrie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, în toate regiunile iar cantităţile de precipitaţii vor fi, de asemenea, apropiate de cele normale. 

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, precizează ANM.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close