Antena 3 CNN Actualitate Metoda "jgheabul”, tactica dură prin care tâlharii își intimidează victimele. Principalele persoane vizate

Metoda "jgheabul”, tactica dură prin care tâlharii își intimidează victimele. Principalele persoane vizate

Tehnicile prin care tâlharii își aleg și își păcălesc victimele devin din ce în ce mai numeroase, iar una dintre acestea este cunoscută drept metoda "jgheabul".

Metoda "jgheabul”, tactica dură prin care tâlharii își intimidează victimele. Principalele persoane vizate
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Aug 2023   •   18:11

Patru bărbați de etnie romă din Câmpia Turzii au reușit să păcălească un bătrân în vârstă de 67 de ani, după ce au pus în aplicare metoda "jgheabul".

Se pare că cei patru tâlhari, cu vârste cuprinse între 21 şi 28 de ani, l-au abordat pe bătrânul din comuna Galda de Jos, promițându-i că-i vor repara jgheaburile casei, în schimbul sumei de 300 de lei.

Încântat, bătrânul a acceptat să-i primească în curte, însă după finalizarea lucrării, tâlharii au cerut suma de 7.500 de lei.

Mai mult, unul dintre cei patru l-a luat de mână pe proprietarul locuinței şi l-a strâns în scopul intimidării, iar un altul l-a luat de cealaltă mână şi l-a amenințat că dacă nu îi achită suma de 7.500 lei, îi va scoate dinții cu patentul.

Citește și: O nouă metodă de furt din locuințe. Semnul pe care hoții îl lasă pe clanță înainte de a da spargerea

În final, victima a cedat amenințărilor și le-a dat suma de bani cerută.

"Inculpaţii se deplasează pe teritoriul ţării şi abordează proprietari de locuințe vulnerabili, cărora le propun să le înlocuiască jgheaburile acoperişului pentru un preţ derizoriu, de câteva sute de lei.

În cazul în care persoanele vătămate acceptă, inculpații se apucă imediat să demonteze jgheaburile, iar apoi solicită persoanelor vătămate pentru lucrările efectuate o sumă mult mai mare, de câteva mii de lei (6.000 - 8.000 lei), spunându-le că suma comunicată iniţial era pentru un metru liniar de jgheab.

Când persoanele vătămate le comunică faptul că nu sunt de acord să plătească suma majorată, devin agresivi, le ameninţă cu acte de violenţă, sau chiar devin violenţi fizic”, susțin procurorii din Alba Iulia.

Pedepse cu suspendare

În ciuda pericolului major, instanța a decis să aplice pedepse cu suspendare în acest caz.

Astfel, doi dintre bărbați au primit doi ani de închisoare, iar ceilalți doi câte un an și nouă luni, hotărârea rămânând definitivă.

Cei patru bărbați au fost obligați, de asemenea, să efectueze 60 de zile de muncă în folosul comunității.

"Aplicarea unei pedepse cu închisoarea cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei reprezintă un avertisment necesar şi totodată suficient de puternic pentru îndreptarea comportamentului social al inculpaţilor, aceştia putând fi reintegraţi social şi fără izolare în regim de detenţie, această modalitate de executare fiind justificată în raport de datele concrete ale cauzei”, se mai precizează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: metoda talharie
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close