Antena 3 CNN Actualitate Mieii pot fi sacrificaţi, începând de marţi, în locurile special amenajate

Mieii pot fi sacrificaţi, începând de marţi, în locurile special amenajate

Mieii pot fi sacrificaţi, începând de marţi, în locurile special amenajate
Sursa foto: sacrificare miel
06 Apr 2009   •   20:06

De marţi e liber la sacrificat de miei. În condiţiile impuse de Uniunea Europeană, evident. Punctele special amenajate pentru sacrificarea mieilor vor fi funcţionale în mai toată ţara.

La Sibiu, însă, câţiva dintre micii producători nu au mai avut răbdare şi au preferat şi-şi vândă marfa pe sub mână. Dacă în hala de carne din cea mai mare piaţă din Sibiu nu era nici urma de carne de miel, în hala de lactate, în schimb, pe sub tejghele se dădeau miei de tot felul. Mai mari şi mai mici, pentru toate gusturile şi buzunarele. Asta în condiţiile în care abia de mâine, abatoarele improvizate din pieţe vor fi funcţionale.

În magazine, carnea de miel va fi adusă zilele acestea, nu de alta, dar credincioşii catolici sărbătorsc Paştele la Sfârşitul săptămânii. Singurul loc unde pâna acum carnea de miel a apărut oficial este în supermarket. Preţurile sunt însă simţitor diferite. La producător kilogramul de carne porneşte de la 15 lei, iar în super market ajunge şi la 30.

Dacă la productori clientul poate cumpăra carne de miel din timp, magazinele preferă să aducă marfă doar în săptămâna dinaintea Paştelui.

?Preţul o să fie de aproximativ 17 lei până în 18 lei?, a declarat Bonta Monica, şef de magazin.
În supermarketuri, carnea de miel se găseşte deja, la preţuri mult mai mari.

?Acum preţul unui kg de carne este de 29 de lei, dar magazinul nostru va opera reduceri în următoarea perioadă?, a declarat Dana Ivan, manager departament.

?Preţul cărnii de miel, din câte ştiu de la cei care vând, este la fel cu cel de anul trecut?, a precizat Sorin Minea, preşedinte Asociaţia Română a Cărnii.

Observator

×
Subiecte în articol: pastele catolic carne de miel
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close