Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, în vizită de lucru în Germania

02 Mar 2009   •   15:18
Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, în vizită de lucru în Germania Cristian Diaconescu

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, va efectua, marţi şi miercuri, o vizită de lucru în Republica Federală Germania. Diaconescu a fost invitat de ministrul federal de externe, Frank-Walter Steinmeier.
Potrivit Agerpres , programul vizitei la Berlin va cuprinde convorbiri oficiale ale celor doi şefi de diplomaţii, o întrevedere cu vicepreşedintele Bundestagului german, Susanne Kastner, şi convorbiri cu preşedintele Comisiei de Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum.
?Germania este principalul partener comercial al României şi avem o relaţie foarte bună în UE şi în NATO. Vizita mea la Berlin şi în landurile Hessen şi Renania-Palatinat are ca obiectiv consolidarea dialogului politic şi a cooperării în domeniul economic?, a declarat şeful diplomaţiei române, conform unui comunicat de presă.
În plus, ministrul Afacerilor Externe se va deplasa de la Berlin în landurile Hessen şi Renania-Palatinat, unde va avea întrevederi cu prim-miniştrii Roland Koch şi, respectiv, Kurt Beck, precum şi cu preşedintele Parlamentului din Hessen, Norbert Lammert.
Printre temele abordate de ministrul român în cadrul întâlnirilor sale se numără: cooperarea dintre Ministerele de Externe român şi german, cooperarea dunăreană, Balcanii de Vest, vecinătatea estică, dosarul energetic, extinderea UE, criza economico-financiară şi problematica de securitate, situaţia din Orientul Mijlociu şi Afganistan.
Antena3.ro

x close