Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, în vizită de lucru în Germania

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, în vizită de lucru în Germania

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, în vizită de lucru în Germania
Sursa foto: Cristian Diaconescu
02 Mar 2009   •   15:18

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, va efectua, marţi şi miercuri, o vizită de lucru în Republica Federală Germania. Diaconescu a fost invitat de ministrul federal de externe, Frank-Walter Steinmeier.
Potrivit Agerpres , programul vizitei la Berlin va cuprinde convorbiri oficiale ale celor doi şefi de diplomaţii, o întrevedere cu vicepreşedintele Bundestagului german, Susanne Kastner, şi convorbiri cu preşedintele Comisiei de Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum.
?Germania este principalul partener comercial al României şi avem o relaţie foarte bună în UE şi în NATO. Vizita mea la Berlin şi în landurile Hessen şi Renania-Palatinat are ca obiectiv consolidarea dialogului politic şi a cooperării în domeniul economic?, a declarat şeful diplomaţiei române, conform unui comunicat de presă.
În plus, ministrul Afacerilor Externe se va deplasa de la Berlin în landurile Hessen şi Renania-Palatinat, unde va avea întrevederi cu prim-miniştrii Roland Koch şi, respectiv, Kurt Beck, precum şi cu preşedintele Parlamentului din Hessen, Norbert Lammert.
Printre temele abordate de ministrul român în cadrul întâlnirilor sale se numără: cooperarea dintre Ministerele de Externe român şi german, cooperarea dunăreană, Balcanii de Vest, vecinătatea estică, dosarul energetic, extinderea UE, criza economico-financiară şi problematica de securitate, situaţia din Orientul Mijlociu şi Afganistan.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close