Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, discuție cu secretarul apărării din SUA, Lloyd J. Austin

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, discuție cu secretarul apărării din SUA, Lloyd J. Austin

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a avut, astăzi, o discuție telefonică cu secretarul apărării al Statelor Unite ale Americii, Lloyd J. Austin III.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, discuție cu secretarul apărării din SUA, Lloyd J. Austin
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    18 Apr 2022   •   19:26

Agenda de discuţii a inclus subiecte de actualitate pentru cooperarea dintre cele două state, cu accent pe evoluţiile situaţiei de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul războiului din Ucraina şi eforturile NATO pentru întărirea posturii aliate de pe flancul estic, precum stadiul şi operaționalizarea grupului de luptă aliat din România.

Pe durata discuțiilor, cei doi oficiali au exprimat îngrijorarea față de situația actuală din Ucraina și au reiterat condamnarea fermă a conflictului, a crimelor comise la Bucea și în alte localități din Ucraina, pentru care Rusia poartă întreaga răspundere.

"Partea română a mulțumit SUA pentru angajamentul și contribuția consistentă în vederea asigurării securității flancului estic al NATO, inclusiv în regiunea Mării Negre, repoziționarea Batalionului Stryker, dislocarea unor aeronave F-16 și F-18 pentru consolidarea misiunilor de Poliție Aeriană Întărită în România, fiind doar câteva exemple concrete ale solidității relației transatlantice. Pe timpul discuţiilor, cei doi oficiali au evidenţiat sprijinul umanitar oferit pe multiple paliere partenerului ucrainean și necesitatea coordonării acţiunilor în asigurarea asistenţei acestuia.

În egală măsură, cei doi oficiali au salutat relația bilaterală excelentă și au agreat continuarea contactelor și cooperării, în plan bilateral și la nivel aliat, pentru consolidarea semnificativă și durabilă a posturii de apărare şi descurajare pe flancul estic și adoptarea unor decizii importante în acest sens", potrivit unui comunicat al MApN.

×
Subiecte în articol: Vasile Dîncu
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close