Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Economiei: Producătorii locali vor face suficiente măști din 15 aprilie

Ministrul Economiei: Producătorii locali vor face suficiente măști din 15 aprilie

Anunț important făcut de ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Ministrul Economiei: Producătorii locali vor face suficiente măști din 15 aprilie
Sursa foto: Facebook / Virgil Popescu
05 Apr 2020   •   17:42

Începând cu 15 aprilie companiile locale vor produce suficiente măști pentru populație și medici, a anunțat duminică, într-o intervenție televizată, ministrul Economiei Virgil Popescu.

Ministrul a adăugat că săptămâna viitoare va fi pusă în practică o modalitate de achiziție a măștilor, combinezoanelor și biocidelor.

„Producătorii români să știe că au unde să vândă aceste produse”, a spus ministrul la Digi 24.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a tras, duminică, un semnal de alarmă și îndeamnă românii să poarte mască de protecție în public pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Șeful DSU a subliniat că nu este nevoie ca masca să fie una medicală, ci poate fi și una confecționată acasă.

„Când am vorbit la începutul pandemiei despre purtarea măștii de persoanele din stradă, idea generală pe plan mondial a fost că acest lucru nu are rost și au existat explicații pertinente de ce să nu devină purtatul măștii o practică generală, această fiind recomandată numai persoanelor cu simptome. Unul din considerente a fost și lipsa majoră a măștilor și necesitatea în primul rând de a le asigura personalului medical.

Recent însă, luând în considerare modul de răspândire a virusului inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, mai multe autorități pe plan internațional au început să recomande purtatul măștii, sau a orice altă formă de material de protecție pentru nas și gură, oriunde mergem în spațiile publice, în mijloacele de transport în comun sau când suntem la întâlnire cu alții. Dovezile recente arată că acest comportament poate reduce răspândirea virusului care cauzează COVID 19 în comunitate", a scris, duminică, pe Facebook, Raed Arafat.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close