Antena 3 CNN Actualitate MIPE, după perchezițiile DNA: Directorul executiv anchetat pentru şpagă fost schimbat din funcție

MIPE, după perchezițiile DNA: Directorul executiv anchetat pentru şpagă fost schimbat din funcție

Angajatul din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) care a fost vizat de ancheta DNA a fost schimbat din funcție, transmite, vineri, Ministerul.

MIPE, după perchezițiile DNA: Directorul executiv anchetat pentru şpagă fost schimbat din funcție
Sursa foto: MIPE
de Dana Musceleanu    |    27 Oct 2023   •   11:44

După descinderea DNA şi mediatizarea cazului unui funcţionar corupt, MIPE a reacţionat imediat. 

„Angajatul ministerului vizat de ancheta procurorilor DNA a fost schimbat din funcție. Luăm toate măsurile pentru buna continuare a activității, iar la nivelul conducerii ministerului va urma o evaluare a personalului”, a transmis MIPE.

Au fost percheziții DNA vineri dimineața, nu doar la domicilul angajatului vizat ci şi la biroul acestuia de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Surse judiciare au declarat că perchezițiile au loc în biroul unui director care ar fi ajutat două angajate să obțină posturi în MIPE. În schimb, li s-ar fi cerut acestora să plătească o taxă.

Citeşte şi: Lingouri de aur şi teancuri de bani, găsite de DNA la un director din MIPE. Timp de doi ani a luat ca şpagă o treime din salariul unor angajate favorizate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a transmis, vineri dimineața, o primă reacție în ceea ce privește perchezițiile.

„MIPE are o politică de toleranță zero față de fapte de corupție. În măsura în care organele de cercetare penală ne vor solicita colaborarea în bunul mers al anchetei, avem toată deschiderea și le vom pune la dispoziție toate documentele care ne vor fi solicitate. Așteptăm mai multe informații oficiale ca să putem dispune măsuri imediate de izolare a situației și de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare în continuarea activității”, a transmis MIPE.

×
Subiecte în articol: MIPE DNA
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close