Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea, despre dezastrul ecologic de la Roșia Montană

Mircea Badea, despre dezastrul ecologic de la Roșia Montană

Mircea Badea, despre dezastrul ecologic de la Roșia Montană
19 Ian 2016   •   00:24

Mihai Gâdea a prezentat în ediția de luni seară a emisiunii Sinteza Zilei o anchetă cutremurătoare despre dezastrul celor un milion de tone de cianuri de la Roșia Montană.

La rândul său, Mircea Badea a comentat subiectul, cu ironia care îl caracterizează,  în timpul pasei cu Sinteza Zilei.

''Am traversat un moment în care cianurile erau probleme numărul 1 a României, era o isterie generalizată. La Roșia Montană se întâmplau lucruri oribile de la cianuri. Și, dacă nu erau cianurile, ne spuneau diverși cetățeni competenți, locul respectiv urma să fie inclus pe lista UNESCO. (...) S-a dus cineva și a petrecut concediul la Roșia Montană? Pentru că oameni care au fost mi-au spus că acolo este un rai și veneau cianurile și transformau raiul în iad și că acolo este un potențial turistic uriaș'', a spus realizatorul ''În gura presei''.

Mircea Badea a adugat că nu știe dacă s-a dezvoltat turismul la Roșia Montană, dar că dintr-un anumit punct de vedere e totuși informat:

''Eu chiar mi-am cumpărat acum de la supermarket fructe de pădure de la Roșia Montană. În caserole uriașe sunt fructe de pădure cât mâna, așa'', a spus Mircea, spre amuzamentul celor din studioul Sinteza Zilei.


×
Subiecte în articol: Mircea Badea
Parteneri
Peste un milion de oameni protestează în Franța!
x close