Antena 3 CNN Actualitate MITĂ de 9.600 de euro pentru a trece Bacalaureatul. Inspectorul general adjunct din Cluj, prins în timp ce lua bani

MITĂ de 9.600 de euro pentru a trece Bacalaureatul. Inspectorul general adjunct din Cluj, prins în timp ce lua bani

de O.P.    |    02 Sep 2014   •   05:39

Mită la bacalaureat. Inspectorul general adjunct din Cluj a fost prins în timp ce lua o mie de euro pentru a mări notele unor elevi care nu au reuşit să treacă examenul în vară. Banii reprezentau doar o primă tranşă din şpaga pe care urma s-o primească. Peter Tunde a fost a fost reţinută pentru de trafic de influenţă în formă continuată şi ar putea fi arestată preventiv în cursul zilei de astăzi.

Inspectorul general adjunct de la Inspectoratul Judeţean Cluj a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a fost audiată de procurorii DNA, care i-au şi percheziţionat biroul de la inspectorat. Peter Tunde a fost prinsă în timp ce lua o primă tranşă, de 1.000 de euro, din suma de 2.200 de euro pe care o negociase.

Inspectorul general adjunct ceruse în total 9.600 de euro şpagă ca să intervină pe lângă profesorii din comisiile de evaluare de la bacalaureat pentru a acorda unor elevi note mai mari decât ar fi meritat.

Peter Tunde a fost revocată din funcţia de inspector general adjunct şi ar putea fi arestată pentru trafic de influenţă în formă continuată.

×
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close