Antena 3 CNN Actualitate Moartea deputatei Jo Cox: David Cameron convoacă Parlamentul în sesiune extraordinară

Moartea deputatei Jo Cox: David Cameron convoacă Parlamentul în sesiune extraordinară

Moartea deputatei Jo Cox: David Cameron convoacă Parlamentul în sesiune extraordinară
Sursa foto: Foto: Facebook Jo Cox
17 Iun 2016   •   17:24

Premierul britanic David Cameron a lansat vineri un apel la 'toleranţă' şi la uniune, aducând un omagiu, la Birstall, deputatei laburiste pro-UE Jo Cox, asasinată cu sălbăticie joi, şi a convocat o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru luni, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

"Acolo unde vedem ură, acolo unde vedem diviziuni, trebuie să le alungăm din viaţa noastră politică, din viaţa noastră publică, din comunităţile noastre", a subliniat Cameron, care s-a deplasat în micul oraş din nordul Angliei unde deputata britanică a fost ucisă.

"Astăzi naţiunea noastră este sub şoc. Este un moment pentru a face un pas înapoi şi a reflecta asupra lucrurilor care sunt atât de importante pentru ţara noastră. Suntem 65 de milioane de oameni care trebuie să locuiască împreună, să lucreze împreună, să se asculte. Trăim în pace, într-o economie care este în stare bună, iar toate acestea sunt posibile datorită toleranţei", a subliniat premierul, care a fost însoţit de liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, şi de preşedintele Parlamentului, John Bercow.

"Doi copii şi-au pierdut mama, un soţ - soţia, iar Parlamentul - unul dintre cel mai strălucitori şi pasionaţi membri ai săi", a adăugat el.

Prezent alături de Cameron, Jeremy Corbyn a denunţat atacul, considerându-l a fi unul 'împotriva democraţiei', şi a anunţat că Parlamentul, în vacanţă de miercuri din cauza referendumului de la 23 iunie privind UE, a fost convocat la cererea sa pentru a aduce luni un omagiu lui Jo Cox.

"Era o femeie extraordinară. Sunt profund dezamăgit, profund întristat de ceea ce i s-a întâmplat", a declarat liderul opoziţiei.

Jo Cox, în vârstă de 41 de ani şi mamă a doi copii mici, a fost ucisă în plină stradă joi la Birstall, un oraş mic şi liniştit din circumscripţia sa.

Potrivit unor martori, agresorul a tras de trei ori asupra deputatei, după care a înjunghiat-o de mai multe ori în timp ce ea se afla căzută la pământ şi plină de sânge. Atacatorul, un bărbat de 52 de ani, a fost arestat la scurt timp după fapte.

Vineri, localnicii continuau să depună flori la statuia lui Joseph Priestley, un teolog şi filosof, în centrul oraşului.

×
Subiecte în articol: David Cameron Brexit
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close