Antena 3 CNN Actualitate Moment emoționant pentru un român din Spania, care a învins coronavirusul după 19 zile. Personalul medical l-a aplaudat călduros la externare

Moment emoționant pentru un român din Spania, care a învins coronavirusul după 19 zile. Personalul medical l-a aplaudat călduros la externare

Clipe desosebite pentru un român din Spania, care a reușit să iasă învingător în lupta cu coronavirusul după aproape o lună.

Moment emoționant pentru un român din Spania, care a învins coronavirusul după 19 zile. Personalul medical l-a aplaudat călduros la externare
Sursa foto: Facebook/ Ibero Roman
06 Apr 2020   •   20:39

Daniel Aldea, un român de 43 de ani din Cluj-Napoca, a fost primul pacient COVID-19 din zona Vigo și poate primul care s-a infectat în Galicia.

El a fost diagnosticat cu COVID-19 pe 4 martie, deși fusese internat la Spitalul Álvaro Cunqueiro timp de trei zile cu pneumonie, precizează pagina de Facebook Ibero Român.

Daniel era suspectat că a fost infectat pe 23 februarie. În acel weekend, el a călătorit împreună cu soția sa la Madrid pentru a-și vizita rudele. El se afla în starea cea mai gravă, dintre cei patru infectați din familia sa (și cei patru vindecați!).

A ajuns la spital într-o situație extrem de delicată. „Nu am fost niciodată în viața mea internat. Nu m-am lăsat niciodată doborât, pentru că eram întotdeauna puternic. Este pentru prima dată ", a povestit ell.

"Simți frică, simți supărare ... îți este rău", spune el. El își amintește cu greu frânturi în cele 19 zile ale sale în UCI, unde a fost primul care a intrat și, de asemenea, primul care a plecat, sub căldura unei ovații din partea personalului medical.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close