Antena 3 CNN Actualitate Momente de panică pentru pasagerii unui tren care circula de la Constanța la Arad

Momente de panică pentru pasagerii unui tren care circula de la Constanța la Arad

Momente de panică pentru pasagerii unui tren care circula de la Constanța la Arad
Sursa foto: foto: Agerpres
29 Mai 2016   •   13:44

Locomotiva trenului accelerat Constanţa-Arad a deraiat duminică în localitatea hunedoreană Zam, după ce a lovit remorca unui autotren care se angajase în traversarea căii ferate fără să se asigure şi fără să ţină cont că semnalele acustice şi luminoase de la trecerea de nivel erau în funcţiune, potrivit Agerpres.

"Din fericire, niciunul dintre cei 50 de pasageri aflaţi în trenul accelerat nu au suferit traumatisme în urma accidentului, ei fiind verificaţi de personalul medical deplasat la faţa locului. De asemenea, şoferul autotrenului, în vârstă de 38 de ani, nu a prezentat leziuni la controlul medical', a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Anemona Doda.

O singură persoană a suferit un atac de panică, dar i-au fost acordate îngrijiri la faţa locului de către echipajele de prim ajutor mobilizate pentru acest eveniment.

Dată fiind gravitatea accidentului, comandantul ISU Hunedoara a activat Planul Roşu de Intervenţie şi, în cel mai scurt timp, la locul accidentului s-au deplasat mai multe echipaje de descarcerare de la Detaşamentul Deva, o maşină pentru stingerea incendiilor, două ambulanţe de prim-ajutor şi o ambulanţă prevăzută cu echipamente de terapie intensivă, coordonată de un medic specialist.

După ce s-a finalizat evaluarea stării de sănătate a pasagerilor, aceştia au fost preluaţi de un alt tren care circula pe ruta Iaşi - Timişoara pentru a-şi continua călătoria spre destinaţia stabilită.

Circulaţia feroviară pe ruta Deva-Arad nu a fost întreruptă, în zonă fiind disponibile două căi de rulare.

Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pe numele şoferului care a provocat acest accident, bărbatul din judeţul Buzău urmând să răspundă pentru faptul că a ignorant semnalele acustice şi luminoase de la trecerea peste calea ferată, dar şi pentru distrugere şi semnalizare falsă, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Laura Bradu.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: accident feroviar tren deraiat
Parteneri
Horoscop 27 septembrie 2023. Berbecii vindecă răni din trecut
x close