Antena 3 CNN Actualitate Multe din mezelurile de pe piaţă sunt INJECTATE, iar pâinea este "vopsită" pentru a fi neagră. Sănătatea consumatorilor, în pericol

Multe din mezelurile de pe piaţă sunt INJECTATE, iar pâinea este "vopsită" pentru a fi neagră. Sănătatea consumatorilor, în pericol

Multe din mezelurile de pe piaţă sunt INJECTATE, iar pâinea este "vopsită" pentru a fi neagră. Sănătatea consumatorilor, în pericol
de O.P.    |    14 Iun 2012   •   05:58

Atenţie mare la alimentele pe care le cumpăraţi! La aproape un sfert din produsele verificate Protecţia Consumatorului a găsit nereguli.  Exista pe rafturile magazinelor preparate din carne sau lapte care conţin cantităţi de apă şi sare duble faţă de cât prevede legea. Iar pâinea neagra are acea culoare inchisă nu de la făina folosită ci de la vopsea.

Multe din produsele semipreparate din carne care se găsesc în piaţă sunt injectate, spun specialiştii în domeniu. Teorectic, după reţete precise. Mai exact, apă permisă în carne trebuie să fie de maxim 15%. În realitate, procentele sunt cu mult mai mari decât cele admise.
 
Aşa se face că produsele au un termen de valabilitate mai lung şi o greutate mai mare. Metoda e practicată şi de unii producătorii de brânzeturi.

Iar lista cu produsele neconforme de pe piaţă nu se opreşte la carne şi brânză. Foarte mulţi colorează pâinea şi o prezintă ca pâine neagră. Nu e pâine neagră.

În plus, specialiştii avertizează că multe dintre produsele cu etichetă bio nu au nicio legătură cu reţetele certificate ecologic.





×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close