Antena 3 CNN Actualitate ”Murim și noi, mor și pacienții!” Apelul disperat al unei asistente din spitalul unde un pacient a fost găsit mort în curtea unității medicale

”Murim și noi, mor și pacienții!” Apelul disperat al unei asistente din spitalul unde un pacient a fost găsit mort în curtea unității medicale

O asistentă care lucrează la Spitalul Județean din Slatina, unde un pacient a fost găsit mort în curtea instituției, în octombrie 2019, a dezvăluit problemele cu care se confruntă în secția de cardiologie unde lucrează de 13 ani.

”Murim și noi, mor și pacienții!” Apelul disperat al unei asistente din spitalul unde un pacient a fost găsit mort în curtea unității medicale
Sursa foto: Foto: gazetaoltului.ro
13 Feb 2020   •   09:11

Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Libertatea, Maria Cerchez susține că a vorbit de mai multe ori cu medicii și cu șefii, semnalându-le situația, dar nu s-a întâmplat niciodată nimic. Acum, femeia l-a înregistrat pe șeful de secție când îi impune să se ocupe de măcar 15 bolnavi pe zi, în caz contrar urmând să fie “evaluată”

“Numărul asistentelor a început să scadă. Și nu neapărat din cauza plecărilor. Trebuia să facem și turele asistentei-șefe. Și, de exemplu, în luna august am lucrat nu mai puțin de 192 de ore. Sunt luni în care eu și alte asistente lucrăm în plus și 160 de ore, ore pe care ni le împărțim. Se întâmplă de mult timp, nimeni nu ne ia în seamă. Și ajungem să murim și noi, să moară și pacienții!”, a povestit femeia.

”Din cauza acestei situații, viața pacienților este pusă grav în pericol. Sunt zile, ca și ziua de 27.01.2020, în care eram doar trei asistente pe tură la un efectiv de 62 de bolnavi, iar până la ora 12 la o parte din aceștia nu li se administrase nici un tratament nici injectabil, nici oral, deoarece nu puteam face față fizic unui astfel de volum de muncă”, a mai povestit ea.

La începutul lunii octombrie a anului trecut, un pacient de 69 de ani a fost găsit mort în curtea Spitalului Județean din Slatina. Bărbatul a fost descoperit fără suflare de o infirmieră, după ce dispăruse din secția de cardiologie, unde fusese internat după un infarct. Justificând situația, conducerea spitalului de la Slatina spunea că e aproape imposibil să verifice și să le interzică pacienților să părăsească spitalul.

×
Subiecte în articol: Maria Cerchez
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close