Antena 3 Actualitate Nelu Tătaru, anunț important despre efectul antibioticelor în cazul COVID-19

Nelu Tătaru, anunț important despre efectul antibioticelor în cazul COVID-19

de Dan Gabor    |    08 Noi 2020   •   23:59
Nelu Tătaru, anunț important despre efectul antibioticelor în cazul COVID-19
Sursa foto: Hepta

Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă în ceea ce privește folosirea antibioticelor de către părinți. Ministrul sănătății spune că cei mici nu ar trebui în niciun caz să fie tratați cu aceste medicamente acasă pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, fără a avea recomandarea medicului.

"Legătura pe care am recomandat-o şi o recomand este medicul de familie. Formele asimptomatice sau uşor simptomatice pe care le prezintă copiii sunt cele care trebuie gestionate prudent. Sunt protocoale, sunt tratamente pentru fiecare caz în parte, pentru fiecare grupă de vârstă şi pentru fiecare mod de manifestare. Recomand în continuare... prevenţia nu se face printr-un antibiotic dat de acasă de părinţi.

Evaluarea se face de un medic de familie. Fiecare dintre copii se află în evidenţa unui medic de familie. Haideţi să luăm legătura cu medicul de familie, mai ales că avem o ordonanţă care spune că asimptomaticul sau simptomaticul fără comorbidităţi este cel care intră în monitorizarea medicului de familie. Cred că primul moment ar trebui să fie acea monitorizare, luare în evidenţa medicului de familie şi tratament în consecinţă", a declarat ministrul Sănătăţii, duminică, la Iaşi.

Nelu Tătaru a avertizat că a început să crească numărul de infectări cu noul coronavirus şi în rândul copiilor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close