Antena 3 CNN Actualitate Nicolăescu controlează degeaba spitalele

Nicolăescu controlează degeaba spitalele

Nicolăescu controlează degeaba spitalele
24 Mai 2007   •   13:49

Controalele cerute de ministrul Eugen Nicolăescu sunt în toi. Verificări anunţate, care oricum nu rezolvă problemele din sistem. Sunt bune însă ca şi campanie de imagine pentru ministrul Sănătăţii. În Bucureşti a fost evaluat Institutul Naţional de Recuperare. Echipa de control n-a găsit nicio neregulă, dar a ieşit din nou la suprafaţă un adevăr ştiut, prea puţin discutat: avem prea mulţi bolnavi şi prea puţini medici şi paturi.

La Institut, toată lumea vrea să dea bine în faţa inspectorilor. La începerea controlului, medicii de la Autoritatea de Sănătate Publică au descoperit holurile curate, rezervele bine utilate şi pacienţi care nu par a avea de ce se plânge. Echipa de control cere însă să vadă şi o rezervă goală. E imposibil. La institut se stă la coadă pentru internare.

Solicitarea este extrem de mare şi a crescut şi foarte mult incidenţa suferinţelor posttraumatice şi neurologice, explică medicul Delia Cinteză. Verificările avansează.

La secţiunea electroterapie s-a filmat "Moartea domnului Lăzărescu". Aşa a mai câştigat institutul nişte bani. Bani importanţi pentru că practic institutul se autofinanţează. Echipa de la ASP a consemnat în acte că totul e bine la Institut. Pleacă mulţumită, lăsând spitalul cu aceleaşi probleme.

Antena 3

×
Parteneri
Temperaturi de vară în România! Prognoza pe 2 săptămâni
x close