Antena 3 CNN Actualitate Nicuşor Dan dă pentru iluminatul stradal în Capitală, pentru şase luni din 2022, cât a plătit pe tot anul 2021

Nicuşor Dan dă pentru iluminatul stradal în Capitală, pentru şase luni din 2022, cât a plătit pe tot anul 2021

Nicuşor Dan se laudă că face economii, însă va plăti pentru iluminatul stradal pe şase luni din acest an cât a plătit pe tot anul 2021. Mai exact, suma este de 2,4 ori mai mare. 

nicusor dan
Nicuşor Dan dă pentru iluminatul stradal în Capitală, pentru şase luni din 2022, cât a plătit pe tot anul 2021. Contractul nu a fost scos la licitaţie Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Radu Tiliță    |    13 Ian 2022   •   11:39

La sfârşitul anului trecut, primarul general Nicuşor Dan a semnat contractul pentru iluminatul stradal pe o perioadă de şase luni.

Edilul a acordat contractul prin negociere directă, fără o publicare prealabilă, şi a ajuns la o sumă totală de 49,6 milioane lei pentru jumătate din acest an.

Acest contract nu a fost scos la licitaţie şi nici nu a fost publicat în spaţiul public, pentru a avea şansa mai mulţi competitori să oferteze Primăria Capitalei.

Conform unui site de specialitate, Primăria Capitalei a încheiat un contract pentru livrarea a 31.434 de megawatt la un preţ de 1278 pe mwh, însă acest preţ include doar tariful de reţea, nu acciza, certificatele verzi şi nici TVA. 

Astfel, factura finală ar putea fi mult mai mare.

În anul 2021, Primăria Capitalei a plătit în total, pe tot anul, aproximativ 20 de milioane de lei inclusiv TVA-ul.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan iluminat stradal bnai
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close