Antena 3 CNN Actualitate Noi avertizări ANM de vreme severă imediată în jumătate de ţară. Harta zonelor afectate

Noi avertizări ANM de vreme severă imediată în jumătate de ţară. Harta zonelor afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, noi avertizări meteo de vreme severă imediată, valabile în aproape jumătate de ţară.

Noi avertizări ANM de vreme severă imediată în jumătate de ţară. Harta zonelor afectate
Sursa foto: sursa: ISU Dobrogea
06 Feb 2020   •   10:30

O avertizare tip cod portocaliu de ninsoare viscolită şi spulberată şi intensificări susţinute ale vântului este valabilă în intervalul 10.30 - 13.00.

Astfel, în estul Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea vântul va continua să prezinte intensificări susținute cu rafale de 70...80 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură peste 80...100 km/h, viscolind și spulberând ninsoarea și determinând scăderea vizibilită.

O altă avertizare de vreme severă imediată, de tip cod galben pentru intensificări ale vântului, este valabilă în acelaşi interval în judeţele Bacău şi Vaslui.

Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55-65 km/h.

Avertizare meteo de cod portocaliu de ninsori şi viscol

O altă avertizare meteo de la ANM este valabilă până la ora 18.00 şi vizează intensificări ale vântului şi zăpadă spulberată, în zona de est şi de sud-est a ţării.

Vântul va mai prezenta intensificări în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei, cu viteze de 55...60 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și pe litoral peste 70 km/h, spulberând zăpada.

Avertizare meteo ANM de cod galben în jumătate de ţară

Va mai ninge slab în extremitatea de sud-est a țării.

A treia avertizare meteo ANM este valabilă în intervalul 6 februarie, ora 18.00 - 8 februarie, ora 02.00 şi se referă la intensificări ale vântului şi zăpadă spulberată.

În intervalul menționat, vântul va prezenta intensificări temporare în estul și sud-estul țării, cu viteze, în general, de 45...55 km/h, iar la munte, cu peste 60 km/h, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi și în restul țării, dar pe arii mai restrânse.

Se vor semnala ninsori, în general slabe cantitativ, în zonele de munte, local în nord, centru și est, iar în cursul zilei de vineri (07 februarie) și în regiunile sudice. 

Meteorologii au mai explicat că până la finalul săptămânii, în cea mai mare parte a țării, vremea va fi rece, local geroasă în timpul nopților.
 

×
Subiecte în articol: vremea
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close