Antena 3 CNN Actualitate O asistentă de la Institutul Marius Nasta, infectată cu coronavirus. Ce se întâmplă cu operaţiile care erau programate

O asistentă de la Institutul Marius Nasta, infectată cu coronavirus. Ce se întâmplă cu operaţiile care erau programate

Un caz de infectare cu coronavirus s-a înregistrat la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală. S-a întâmplat vineri, zi în care numărul cazurilor noi de infectare cu Sars CoV-2 a depăşit, din nou, 400 de persoane, potrivit bilanţului transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

O asistentă de la Institutul Marius Nasta, infectată cu coronavirus. Ce se întâmplă cu operaţiile care erau programate
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    03 Iul 2020   •   16:15

Este vorba despre o asistentă medicală din blocul operator al Institutului Marius Nasta din Bucureşti care a fost depistată pozitiv la infecția cu virusul SARS-CoV-2. 

În institut a fost declanșată ancheta epidemiologică și s-a efectuat dezinfecție în întreg blocul operator, activitatea putând fi reluată din acest moment. În plus, au fost reprogramate doar intervențiile programate astăzi, pentru siguranța pacienților și a personalului medical.

COVID în România

Un număr de 420 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 s-au înregistrat de joi până vineri la noi în ţară. Au mai murit 21 de oameni, respectiv 12 bărbați și nouă femei, iar bilanţul final a ajuns la 28.166 de bolanvi şi 1.708 morţi.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.432 au fost externate, dintre care 19.545 de pacienți vindecați și 887 de pacienți asimptomatici. La ATI, în acest moment, sunt internați 224 de pacienți.
 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close