Antena 3 CNN Actualitate O fetiță de nici doi ani a murit la Spitalul ”Victor Babeș”. Procurorii au deschis un dosar penal

O fetiță de nici doi ani a murit la Spitalul ”Victor Babeș”. Procurorii au deschis un dosar penal

O fetiță de nici doi ani a murit la Spitalul ”Victor Babeș”. Procurorii au deschis un dosar penal
11 Aug 2016   •   21:51

Parchetul Judecătoriei Sectorului 3 a deschis un dosar penal şi face cercetări pentru ucidere din culpă în cazul unei fetiţe de un an şi şapte luni care a murit duminică, la Spitalul "Victor Babeş” din Capitală, la o săptămână după ce fusese diagnosticată cu "faringoamigdalită acută" într-o clinică privată.

Oficiali ai Parchetului Judecătoriei Sectorului 3 au declarat joi, pentru News.ro, că acest dosar a fost deschis după ce presa a prezentat detalii despre decesul fetiţei.

Cercetările în acest caz vor fi făcute pentru ucidere din culpă, la dosar fiind în prezent doar copii ale documentelor medicale, urmând ca pe parcursul anchetei sa fie ridicate şi originalele. În perioada următoare, anchetatorii vor stabili şi ce persoane vor fi audiate în acest caz, au precizat sursele citate.

Managerul Spitalului "Victor Babeş", Emilian Imri, a declarat, pentru News.ro, că a fost declarat caz medico-legal şi nu poate da informaţii decât familiei şi anchetatori, dacă vor cere documente şi date din fişa medicală a fetiţei.

Gazeta Sporturilor a scris despre acest caz, tatălul fetiţei Alexandra Cernea povestind ce s-a întâmplat din 5 august, când micuţa a fost dusă prima dată la spital, pentru că făcuse febră, până în 7 august, când a murit la Spitalul "Victor Babeş", după ce i-a fost pusă o perfuzie cu glucoză.

Părinţii au mers cu fetiţa, în 5 august, la Spitalul "Marie Curie", dar pentru că era coadă la camera de gardă, au dus-o la clinica privată Medlife Pipera, unde medicii i-au pus diagnosticul de "faringoamigdalită acută" şi i-au prescris antitermice, fără a o interna.

Întrucât, în urma tratamentului cu antitermice, fetiţa avea în continuare febră mare, părinţii acesteia au vorbit cu medicul de familie, care le-a spus să meargă la Spitalul "Victor Babeş".

După ce a fost consultată de medicii de la Spitalul "Victor Babeş", părinţii au semnat că o iau acasă, fiindu-i prescris tot tratament cu antitermice. Tatăl fetiţie, Alexandru Iulian Cernea, precizează că medicii i-au spus că o pot lua acasă, dar dacă starea acesteia se înrăutăţeşte, trebuie să se întoarcă la spital.

În aceeaşi zi, întrucât fetiţa se simţea tot mai rău, era moleşită şi avea în continuare febră mare, părinţii au dus-o din nou la Spitalul "Victor Babeş", unde i-a fost pusă o perfuzie cu glucoză, iar la scurt timp după a intrat în stare de şoc. Medicii au încercat aproximativ două ore să o resusciteze, însă nu au mai putut să o salveze.

"Nu vreau răzbunare, nu mă mai interesează nimic. Nu vreau circ! Nimic şi nimeni nu mai pot schimba situaţia, ea nu se mai întoarce! Dar vreau să trag un semnal de alarmă, doresc ca să se schimbe ceva. Se poate? Aude cineva?", a spus tatăl fetiţei.

Acesta a precizat că în raportul preliminar de la Institutului de Medicină Legală scrie "moarte nedeterminată".

"O să mai fie un raport detaliat în două săptămâni. Vă daţi seama că acel copil a murit de la răceală, de la «un roşu în gât»", a mai spus Alexandru Iulian Cernea, citat de Gazeta Sporturilor.

×
Subiecte în articol: dosar penal
Parteneri
Gestul șocant făcut ucigașul Mirelei. S-a întâlnit cu sora ei
x close