Antena 3 CNN Actualitate O școală specială din Timișoara trebuie mutată. Proprietarul vrea să vândă cladirea

O școală specială din Timișoara trebuie mutată. Proprietarul vrea să vândă cladirea

O școală specială din Timișoara trebuie mutată. Proprietarul vrea să vândă cladirea
Sursa foto: Foto: Jacque Stengel/freeimages.com
25 Noi 2015   •   15:22

Consilierii județeni au dezbătut îndelung situația unei școli speciale din Timișoara în ședința de miercuri, punându-se problema de a se cumpăra spațiul respectiv sau de a se construi un nou imobil. Cert este că trebuie luată o decizie în acest sens, deoarece proprietarii și-au exprimat dorința de a vinde imobilul unde școala stă în chirie, scrie tion.ro

Este vorba despre Școala Dumitru Ciumăgeanu, pentru care Consiliul Județean Timiș plătește chirie la Ordinul Surorilor de Notre Dame Timișoara nu mai puțin de 40.000 de euro pe an. Proprietarul și-a manifestat dorința de a vinde clădirea, iar Consiliul Județean Timiș are dreptul de preempțiune. În ședința de consiliu județean de miercuri s-a pus problema aprobării cumpărării imobilului din zona Iosefin.

Până la urmă consilierii județeni au fost de acord cu demararea negocierilor în vederea cumpărării, dar nu toți componenții consiliului aderă la această idee. Mulți ar dori cumpărarea unei clădiri noi, deoarece cea în care funcționează acum Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Dumitru Ciumăgeanu Timișoara trebuie și reabilitată.
Potrivit raportului de evaluare realizat de o societate, valoarea de piață a imobilului este de 731.778 euro, iar valoarea lucrărilor de consolidare care trebuie realizate este de 1.077.857 euro, rezultând o valoare totală de piață de 1.809.635 euro. Imobilul are o suprafață construită desfășurată de peste 3.000 de metri pătrați și teren de aproape 1500 de metri pătrați. Trebuie menționat și faptul că acest imobil este unul care trebuie consolidat din punct de vedere al riscului seismic. Din această cauză consilierul județean Marius Martinescu (PNL) a propus mutarea imediată a școlii din acest spațiu.
Continuarea pe tion.ro
 



×
Subiecte în articol: Timisoara
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close