Antena 3 CNN Actualitate Operaţie în premieră pentru bolnavii de hernie

Operaţie în premieră pentru bolnavii de hernie

Operaţie în premieră pentru bolnavii de hernie
17 Mai 2007   •   14:20

Veşti bune pentru bolnavii care suferă de hernie cervicală. Aceştia au şansa să ducă o viaţă normală, graţie unui dispozitiv pe care neurochirurgii de la Spitalul Elias îl montează joi, în premieră, unui pacient. În ţara noastră operaţia este gratuită iar dispozitivul implantat costă 700 de lei, în timp ce în străinătate costurile se ridică la 11.000 de euro.

Hernia de disc afectează în ultimul timp din ce în ce mai mulţi oameni. Tinerii care au o muncă de birou sau fac mişcări bruşte şi persoanele de peste 50 de ani sunt cei mai predispuşi la apariţia discopatiei cervicale. Boala se manifestă mai întâi prin dureri cervicale puternice, care se extind apoi la braţe iar corpul pacientului începe să amorţească. Singura soluţie este operaţia, iar medicii de la Spitalul Elias recurg acum la un nou tip de intervenţie chirurgicală.

Medicii trebuie să fie foarte atenţi pentru a nu atinge zone sensibile ale coloanei vertebrale, de aceea ei folosesc un microscop de mare precizie. Cu vechea metodă, pacienţii nu aveau voie să se mişte luni de zile iar recuperarea era extrem de dificilă, acum aceştia îşi pot relua activitatea mult mai rapid.

Antena 3

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close