Antena 3 CNN Actualitate Pacienţii ar putea fi obligaţi să plătească consultaţiile medicale şi medicamentele

Pacienţii ar putea fi obligaţi să plătească consultaţiile medicale şi medicamentele

Pacienţii ar putea fi obligaţi să plătească consultaţiile medicale şi medicamentele
Sursa foto: Cabinet medical
28 Mar 2009   •   21:44

De miercuri, pacienţii vor trebui să plătească reţetele compensate, consultaţiile şi analizele, deoarece medicii de familie au decis să nu semneze contractul cadru pe 2009. Doctorii sunt supăraţi că forma actuală le-ar încalca drepturile. Medicii nu sunt de acord cu modificările apărute în acest contract în anul 2009, faţă de cel din 2008.

Modificările pe care le prevede actul, în forma actuală, implică atât o prescriere a medicamentelor după denumirea comună internaţională, precum şi o obligaţie a farmaciilor de a prescrie medicamentul după preţul de referinţă al denumirii comune internaţionale.

De asemenea, conform acestui act, medicii de familie vor fi obligaţi să asigure asistenţa medicală în centrele de permanenţă după terminarea orelor de program de la cabinetele medicale individuale. Cu alte cuvinte, ei vor fi nevoiţi să facă asistenţă medicală de urgenţă pe salvări.

Medicii sunt revoltaţi de toate aceste schimbări pe care le presupune actul din acest an, schimbări pe care le consideră nu doar ilegale, cât şi un abuz la adresa lor. În aceste condiţii, medicii au decis să nu semneze documentul.

Actul ar trebui să intre în vigoare de la 1 aprilie, iar, dacă până la acea dată, medicii nu vor semna actul, pacienţii vor fi obligaţi să plătească, din propriul buzunar, atât reţetele compensate, cât şi investigaţiile medicale.

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close