Antena 3 CNN Actualitate România pierde trei hectare de pădure în fiecare oră. Topul regiunilor campioane la defrişat

România pierde trei hectare de pădure în fiecare oră. Topul regiunilor campioane la defrişat

România pierde trei hectare de pădure în fiecare oră. Topul regiunilor campioane la defrişat
Sursa foto: Foto: pixabay.com
01 Iun 2016   •   11:45

România pierde trei hectare de pădure în fiecare oră. În ciuda tuturor campaniilor, în ciuda tuturor ameninţărilor autorităţilor, cantitatea de lemn tăiată din pădurile ţării a crescut în 2015.

Iar neputinţa autorităţilor în faţa defrişărilor ilegale scoate zeci de milioane de euro din bugetul statului.

Lemnul rămâne una dintre materiile prime cele mai căutate, iar asta se vede şi în cantităţile tăiate anul trecut: 18 milioane de metri cubi, în creştere cu aproape 250 de mii de metri cubi faţă de anul 2014. Mai mult de un sfert din defrişări s-au produs în zona de Nord-Est, urmată de Centru, în timp ce în jurul Bucureştiului… nu a mai rămas mare lucru de tăiat.

Conform unui raport Greenpeace, România pierde 3 hectare de pădure pe oră din cauza tăierilor ilegale de arbori. Ca să vă faceţi o idee, doar în intervalul 2013-2014, asta a însemnat o pagubă de 52 de milioane de euro.

Încheiem însă într-o notă pozitivă: iniţiativele de reîmpădurire au dus la o creştere a fondului forestier cu 10 mii de hectare în 2015. De altfel, de la începutul acestui an, defrişările ilegale au fost încadrate ca risc la adresa siguranţei naţionale.

×
Parteneri
Ucigașul interlopului Emi Pian, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare
x close