Antena 3 CNN Actualitate Părintele Vasile Ioana, despre cele mai mari păcate ale omului modern: "Puneţi această întrebare mereu"

Părintele Vasile Ioana, despre cele mai mari păcate ale omului modern: "Puneţi această întrebare mereu"

Părintele Vasile Ioana a vorbit despre cele mai mari păcate ale omului modern şi a venit cu o serie de soluţii pentru a ne găsi liniștea şi calea spre mântuire.

Părintele Vasile Ioana, despre cele mai mari păcate ale omului modern: "Puneţi această întrebare mereu"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    22 Mai 2022   •   19:39

"Cu toții păcătuim. Suntem imperfecți. Cel mai mare păcat al omului modern este că nu ştie să-şi gestioneze timpul, îşi fură singur timpul prin prea multe preocupări orizontale. Omul trăiește astăzi orizontal în cultura nimicului.

E foarte preocupat de  lucruri puţin importante", spune părintele Vasile Ioana care le recomandă tuturor o întrebare puternică de conștientizare

Întrebați-vă: Care este cel mai important lucru din viaţa mea. Cum pot eu să așez lucrurile într-o ordine în aşa fel încât să nu mă irosesc să opresc risipirea timpului", a spus părintele Vasile Ioana în cadrul unei emisiuni TV.   

Cele mai grave păcate ale creștinilor

„Sfântul Antonie cel Mare, unul din marii părinți patristici, a spus clar: cea mai mare virtute în viața unui om este măsura în toate. Măsură în râs, măsură în întristare, măsură în mâncare.

Postul alimentar nu este suficient. Există postul simțurilor, postul gurii, această cleveteală permanentă.

Dacă ești într-o stare de rugăciune în perioada asta e superb, dacă omul face metanii, dacă se roagă.  Avem cu toții obligația acum să facem rugăciunea Sfântului Efrem Sirul. Duhul trândăviei, al grijii de multe nu mi-l da mie. Rugăciunea asta dacă o faci în fiecare zi, vei avea o pace în suflet. Postul are nevoie de două aripi, de rugăciune și de faptă bună”, a mai spus părintele Vasile Ioana, citat de evz.ro

Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul

Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie. (o metanie)

Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, robului Tău. (o metanie)

Așa Doamne, Împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd greșalele mele și să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin. (o metanie)

Și după rugăciunea aceasta, se zic aceste patru stihuri, iarăși în trei stări, cu 12 închinăciuni:

Dumnezeule, milostiv fii mie păcătosului. (o închinăciune)

Dumnezeule, curățește-mă pe mine păcătosul. (o închinăciune)

Cel ce m-ai zidit, Dumnezeule, mântuiește-mă. (o închinăciune)

Fără de număr am greșit, Doamne, iartă-mă. (o închinăciune)

Și pe urmă, iarăși rugăciunea Sfântului Efrem Sirul, toată, cu două închinăciuni, și la sfârșit cu o metanie mare: Doamne și Stăpânul vieții mele

×
Subiecte în articol: parintele vasile ioana păcate
Parteneri
5 secrete ale succesului de la cel mai titrat român din businessul mondial
x close