Antena 3 CNN Actualitate Scandal la moaștele Sfintei Parascheva. Patriarhul Daniel: ”S-a întâmplat ceva nemaiîntâlnit în istorie”

Scandal la moaștele Sfintei Parascheva. Patriarhul Daniel: ”S-a întâmplat ceva nemaiîntâlnit în istorie”

Patriarhul Daniel a spus, miercuri, referindu-se la decizia autorităților de a interzice prezența credincioșilor din afara Iașului la sărbătoarea Sfintei Parascheva, că ”s-a întâmplat ceva nemaiîntâlnit în istorie”.

Scandal la moaștele Sfintei Parascheva. Patriarhul Daniel: ”S-a întâmplat ceva nemaiîntâlnit în istorie”
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    14 Oct 2020   •   19:50

”Au fost opriți să vină la sărbătoarea ei credincioșii care nu locuiesc în municipiul Iași. Cu alte cuvinte, li se dă dreptul, sau se dă voie să se închine doar ieșenilor la racla sfintei, nu și credincioșilor din țară”, a spus Patriarhul Daniel la Sfânta Liturghie oficiată la Paraclisul istoric Sf. Gheorghe al Reședinței Patriarhale, citat de basilica.ro.

Patriarhul a mai spus că anul acesta „Sfânta Cuvioasă Parascheva este prăznuită cu o anumită tristețe, pentru că nu toți credincioșii din țară care ar fi dorit să fie la Iași au această posibilitate”.

Acesta i-a îndemnat pe credincioși să își intensifice rugăciunile.

”Tocmai pentru că există această restricție, trebuie să intensificăm rugăciunile noastre către Sfânta Cuvioasă Parascheva, să ne ajute, să ne izbăvească de molima aceasta, de pandemie, și să ne dăruiască bucuria de a retrăi sărbătoarea pomenirii ei în toată frumusețea și plinătatea ei”, a îndemnat Părintele Patriarh Daniel.

Foto: basilica.ro

Sfânta Parascheva, ocrotitoarea pelerinilor

Moaștele sfintei au stat două secole în patria ei, Epivata Traciei (lângă Constantinopol), 160 de ani la Târnovo, în Bulgaria, 120 de ani la Belgrad, în Serbia și 125 de ani la Constantinopol.

Anul acesta se împlinesc 379 de ani de când sunt la Iași.

Imagini violente de la moaştele Sf. Parascheva. Oamenii revoltați se calcă în picioare pentru a ajunge în biserică

Sfânta Parascheva, "îndreptătoarea judecătorilor nedrepţi", "ajutătoarea celor sărmani, bolnavi, fără ajutor", sărbătorită pe 14 octombrie, este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei.

Citiți și: Adevărul despre icoana Sfintei Parascheva care ar plânge pentru interzicerea pelerinajului de la Iași

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close