Antena 3 CNN Actualitate Lingouri de aur şi teancuri de bani, găsite de DNA la un director din MIPE. Timp de doi ani a luat ca şpagă o treime din salariul unor angajate favorizate | Reacţia ministerului

Lingouri de aur şi teancuri de bani, găsite de DNA la un director din MIPE. Timp de doi ani a luat ca şpagă o treime din salariul unor angajate favorizate | Reacţia ministerului

Procurorii DNA efectuează, vineri dimineaţa, percheziţii la locuinţa unui director executiv din Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), acuzat că lua mită de la subordonaţi, anunţă surse judiciare.

de Dana Musceleanu    |    27 Oct 2023   •   08:43

DNA a descins la prima oră la locuinţa unui director executiv din Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), acuzat că lua mită de la subordonaţi, au declarat surse judiciare citate de Agerpres.

După ce a ajutat două angajate să ocupe posturile din minister, prin furnizarea subiectelor de la examen, directorul le-a perceput o "taxă" din salariu. 

Astfel, în ultimii doi ani, directorul a primit lunar de la cele două angajate o treime din leafa angajatelor favorizate la angajare.

La locuinţa directorului au fost găsite mai multe teancuri de bani, în total 174.000 lei, 10.000 dolari şi 11.000 euro, dar şi mici lingouri de aur.

Reacţia MIPE

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a transmis, vineri dimineața, o reacție în ceea ce privește perchezițiile.

„MIPE are o politică de toleranță zero față de fapte de corupție. În măsura în care organele de cercetare penală ne vor solicita colaborarea în bunul mers al anchetei, avem toată deschiderea și le vom pune la dispoziție toate documentele care ne vor fi solicitate. Așteptăm mai multe informații oficiale ca să putem dispune măsuri imediate de izolare a situației și de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare în continuarea activității”, transmite MIPE.

 


 

×
Subiecte în articol: DNA MIPE
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Ce vechime au pensionarii care nu vor primi niciun ban în plus de la 1 septembrie
x close