Antena 3 CNN Actualitate Surpriză pentru vaccinați! Perioada de carantinare va fi redusă

Surpriză pentru vaccinați! Perioada de carantinare va fi redusă

Perioada de carantinare va fi scurtată pentru persoanele vaccinate, spun surse guvernamentale, o decizie care se va alinia cu cea a țărilor occidentale.

Surpriză pentru vaccinați! Perioada de carantinare va fi redusă
Sursa foto: pixabay
07 Ian 2022   •   11:02

În acest moment sunt mai multe variante discutate la nivelul Guvernului. Pe de-o parte autoritățile vor să facă o distincție clară între persoanele vaccinate și cele nevaccinate, astfel încât ar putea fi scăzută perioada de carantinare pentru persoanele vaccinate. Astfel, perioada ar putea să scadă de la cele 14 zile la 10 zile.

O a doua variantă este să scadă la jumătate din numărul zilelor de carantinare obligatorii în prezent, mai exact la 7 zile. 

Acest lucru se aplică și în alte state. De exemplu, în Statele Unite, pentru persoanele asimptomatice, perioada de carantinare a fost scăzută la cinci zile. Același lucru se întâmplă și în alte state din Uniunea Europeană, unde perioada a fost scăzută la 10 zile. 

La ora 13:00 a fost convocată o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență în care se va hotărî exact perioada de carantinare. 

”E posibil să fie diferențiat pentru persoanele care nu sunt vaccinate sau trecute prin boală și persoanele care sunt”

În urmă cu câteva zile, șeful DSU, Raed Arafat, anunța că urmează o modificare la decizia CNSU privind perioada de izolare și carantinare. 

"Urmează să se facă o modificare la decizia CNSU pe perioada de carantinare și pe perioada de izolare.  Înțelegerea pe care o avem la acest moment și urmează ca astăzi sau mâine cel târziu să emitem o hotărâre a CNSU, după cum decide premierul. Aici vorbim de reducerea perioadei de carantinare și de izolare. Și e posibil să fie diferențiat pentru persoanele care nu sunt vaccinate sau trecute prin boală și persoanele care sunt. Ideea este să mergem pe o reducere a perioadei de carantinare și de izolare. Zilele exacte o să le vedeți când vom anunța hotărârea CNSU”, a mai spus Arafat. 

×
Subiecte în articol: carantinare vaccinaţi
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close