Antena 3 CNN Actualitate Peste 150 de medicamente noi ar putea fi cumpărate gratuit sau cu reducere

Peste 150 de medicamente noi ar putea fi cumpărate gratuit sau cu reducere

Peste 150 de medicamente noi ar putea fi cumpărate gratuit sau cu reducere
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Iun 2012   •   07:26

Lista de medicamente compensate ar putea fi actualizată, după cinci ani în care nu a suferit nicio modificare. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că sunt evaluate peste 150 de medicamente noi, pe care românii le-ar putea cumpăra gratuit sau cu reducere.

Peste o sută de medicamente noi sunt analizate de specialiştii din Ministerul Sănătăţii, care şi-au propus să actualizeze lista de medicamente compensate, blocată din 2007.

Măsura vine în contextul în care câteva zeci de medicamente aflate pe lista de compensare şi incluse în prgramele naţionale de sănătate, nu se mai găsesc de luni bune.

Ministerul Sănătăţii a adus, prin compania naţională Unifarm numai două din cele douăzeci şi şapte de medicamente. Procedurile merg însă greu.

Pe de altă parte, piaţa medicamentelor din România se confruntă cu o altă ameninţare. Faţă de anul trecut, comerţul paralel a crescut cu aproape patruzeci de procente.

Distribuitorii au exportat medicamente, cumpărate la preţuri mici din România,  către Germania şi Marea Brianie, în valoare de peste şapte sute de milioane de euro.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close