Antena 3 CNN Actualitate Peste 200 de militari francezi au ajuns în România. Ambasadoarea Laurence Auer: "Este o Forţă care va rămâne cu titlu permanent"

Peste 200 de militari francezi au ajuns în România. Ambasadoarea Laurence Auer: "Este o Forţă care va rămâne cu titlu permanent"

Alţi 235 de militari francezi şi mijloace tehnice, din cadrul Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy, conduşi de colonelul Vincent Minguet, au sosit, în această seară, în Baza 57 Aeriană "Mihail Kogălniceanu", informează Ministerul Apărării Naţionale.

Peste 200 de militari francezi au ajuns în România. Ambasadoarea Laurence Auer: "Este o Forţă care va rămâne cu titlu permanent"
Sursa foto: Facebook/ MApN
de Mia Lungu    |    01 Mar 2022   •   22:37

Într-o postare pe pagina de Facebook, MApN precizează că militarii au fost întâmpinaţi de ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Laurence Auer, şi de şeful Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est, generalul-maior Cristian Dan.

"Este o Forţă care va rămâne cu titlu permanent. Nu este una rotativă. Este vorba de instalarea unei prezenţe franceze durabile cu soldaţi, pentru a aduce tot sprijinul la securitatea teritoriului român, pe viitor", a declarat ambasadoarea Auer.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Batalionul francez reprezintă primul element terestru al Forţei de Răspuns a NATO dislocat în România ca urmare a deciziei Consiliului Nord-Atlantic din 25 februarie.

NATO a activat planurile de apărare în vederea consolidării comenzii și controlului forțelor aliate și pentru a facilita reacția rapidă a capabilităților militare de-a lungul granițelor aliaților, iar elementul precursor al Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy a sosit în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu în cursul zilei de luni.

În total, 500 de militari francezi şi 300 belgieni, parte a componentei terestre a Forţei de Răspuns a NATO, se vor alătura militarilor români în cadrul măsurilor dispuse pentru consolidarea Flancului estic al Alianţei.

×
Subiecte în articol: militari francezi
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close