Antena 3 CNN Actualitate Petre Daea, despre problemele cu care se confruntă agricultorii. Soluţia pentru guvernanţi propusă de fostul ministru

Petre Daea, despre problemele cu care se confruntă agricultorii. Soluţia pentru guvernanţi propusă de fostul ministru

Petre Daea, a vorbit luni, în exclusivitate la Antena 3, despre problemele cu care se confruntă producătorii agricoli din ţara noastră. Fostul ministru al Agriculturii le-a reamintit guvernanţilor o soluţie pe care o au la îndemână, dar care "din nefericire, nu este pusă în mișcare". Este vorba despre fabrica de la Vidra "care ar putea să prelucreze legumele în România".

Petre Daea, despre problemele cu care se confruntă agricultorii. Soluţia pentru guvernanţi propusă de fostul ministru
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    14 Iun 2021   •   17:05

Supărat din cauza preţurilor de vânzare, un fermier s-a filmat în timp ce îşi rupea de unul singur recolta de castraveţi. Acesta a spus că nu îşi permite să angajeze o persoană pentru acest lucru şi a făcut un apel pe Facebook către autorităţi, despre care spune că nu au deloc grijă de fermieri.

"În primul rând, e dureros că vedem aceste imagini"

 Din nefericire această imagine nu este singulară. Ştim foarte bine şi că în primăvară şi anul trecut aveam imagini şi dumneavoastră aţi făcut această prezentate a realităţii pentru opinia publică, cu varză dată la animale. Iată că acum spuneam că e dureros că plante în plină producţie sunt smulse din sol şi au de pierdut atât producătorii, cât şi consumatori. Şi nu în ultimul rând şi statul, având în vedere faptul că suntem tributari la importurile de legume şi balanţa comercială este aşa cum o prezentaţi dumneavoastră.

Soluţia pentru guvernanţi propusă de Petre Daea

Ce se poate face? Sigur că sunt instrumente la îndemâna guvernanților și le reamintesc că este Casa de Comerț Agroalimentară și că sunt unități de prelucrare, cum este cea de la Vidra, care este o fabrică nouă-nouță care ar putea să prelucreze legumele în România. Din nefericire, nu este pusă în mișcare, deși dotările care sunt în aceste procese tehnologice sunt excepționale, din punct de vedere tehnic.

Când vezi aceste imagini care se repetă în aproape fiecare zi, sau dacă nu în fiecare zi, săptămânal sau periodic pentru fiecare cultură în parte. Din nefericire, este o stare de neînțeles pentru noi, cei care știm ce înseamnă agricultura, pentru producătorii agricoli știind că ei pierd în fiecare zi și pentru consumatori care nu se întâlnesc cu produsele românești și se întâlnesc pe piață cu produse care calități îndoielnice și de aici, interpretarea fiecăruia (...) Producătorii agricoli sunt acum într-o situație foartea grea, știind că vin acum după un an agricol greu, iar acum piața nu poate să primească ca și desfacere, produsele pe care ei le au. Este foarte grav și de neînțeles", a spus Petre Daea, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: petre daea agricultori guvernanţi
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close