Antena 3 CNN Actualitate Petrolul ieftin, ocazie bună pentru România să facă rezerve

Petrolul ieftin, ocazie bună pentru România să facă rezerve

România ar trebui să profite de prețul scăzut al țițeiului, pentru a face rezerve, mai ales pentru că are capacități de stocare goale, spune experții. 

Petrolul ieftin, ocazie bună pentru România să facă rezerve
Sursa foto: Pixabay
21 Apr 2020   •   21:46

După o scădere sub 0, prețul barilului a crescut ușor pe piețele asiatice, după ce președintele Donald Trump a decis să cumpere cantități masive, pentru a mări rezervele Statelor Unite.

Prețurile au rămas încă mici iar țara noastră ar trebui să urmeze exemplul Statelor Unite și să cumpere acum cât mai mult petrol, a sugerat în direct la Antena 3 fostul ministru al energiei, Răzvan Nicolescu. O parte din aceste rezerve ar putea fi vândute ulterior, a adăugat specialistul.  

„Prețul foarte scăzut al barilului este și în Europa, Asia și America. Au scăzut din cauza cererii reduse dar și din cauza unor capacități de depozitare. Aici România are o  oportunitate, la Constanța noi avem mai multe capacități  de depozitare. Depinde de noi dacă vom putea să folosim aceste rezerve în acestă perioadă în care sunt atât de căutate”, a declarat Răzvan Nicolescu pentru Antena 3. 

Petrolul ieftin, ocazie bună să facem rezerve

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close