Antena 3 CNN Actualitate Mii de voluntari în campania "Plantăm fapte bune în România"

Mii de voluntari în campania "Plantăm fapte bune în România"

Mii de voluntari în campania "Plantăm fapte bune în România"
15 Noi 2015   •   21:05

Mii de voluntari au luat parte la campania "Plantăm fapte bune în România" şi au muncit cot la cot în mai multe judeţe din ţară. Tineri, copii, militari, dar şi jandarmi au plantat, numai într-o singură zi, mii de puieţi în lupta împotriva defrişărilor de păduri. Este cea mai mare acţiune de împădurire din ţara noastră, iar organizatorii şi-au propus plantarea a peste un milion de puieţi pe terenurile neproductive.

Acest demers amplu a fost de Asociația EcoAssist din București, alături de 5 organizații non-guvernamentale de protecția mediului din România şi a avut drept Partener Instituțional Principal Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

”Prin această acțiune dorim să demonstrăm că, printr-un parteneriat solid între autorități și societatea civilă, se poate naște cea mai amplă acțiune de împădurire din România. Încă de la preluarea mandatului de ministru, situația pădurilor din țara noastră a fost una dintre principalele mele preocupări. Strategia noastră a început cu modificări legislative, prin adoptarea noului Cod Silvic și a continuat cu partea de prevenție și control, prin îmbunătățirea Radarului Pădurilor și înființarea Gărzilor Forestiere. Această acțiune face parte din al treilea pilon al strategiei noastre și se referă la extinderea fondului forestier național. În ceea ce ne privește, ne vom implica cu toate resursele în acțiune și așteptăm la o participare masivă din partea populației”, a declarat Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

R.N.P. ROMSILVA a furnizat gratuit puieții necesari realizării acestei acţiuni și asistență de specialitate pe toate plantațiile pe care voluntarii s-au implicat.

×
Subiecte în articol: Campanie
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close