Antena 3 CNN Actualitate Plimbare de zeci de mii de euro pe bani publici

Plimbare de zeci de mii de euro pe bani publici

Plimbare de zeci de mii de euro pe bani publici
15 Feb 2007   •   22:09

Doi viceprimari din sectoarele 1 şi 5, plus 10 consilieri ai primarului Vanghelie, sunt pentru două săptămâni în Florida. Oficial, în schimb de experienţă, pentru care, fiecare cheltuie din banii publici peste 3000 de euro.

?Numele meu e Marcel Bera. Sunt acum în Miami. Stau la Hotel.... Altceva?? - aşa se prezintă, de peste ocean, viceprimarul sectorului 5.

Joi dimineaţa, consilierii şi secretarul primăriei condusă de Marean Vanghelie, împreună cu restul delagaţiei, au ajuns la Miami. Drumul peste ocean i-a obosit. Nu-i uşor să zbori 10.000 de kilometri şi să schimbi aerul urât mirositor de Ferentari şi Zăbrăuţi cu cel de Miami. Plus toropeala: în Florida sunt 22-23 de grade. Frânţi de drum, consilierii s-au cazat şi au tras un pui de somn. După ce s-au odihnit pe banii publicii, aleşii locali s-au dus să mânânce ceva.

Consilierii cheltuie din banii publici câte 3300 de dolari şi tot ei sunt supăraţi. Trebuie să-şi plătească din buzunar mesele de prânz şi seară. Nu pot mânca din banii statului în unul din cele 7 restaurante ale hotelului.

După ce a mâncat, delegaţia s-a hotârât să se apuce serios de treabă. Are o zi plină şi extrem de grea: turul oraşului, parcul cu crocodili...

În România, în Zăbrăuţi şi Ferentari, situaţia e neschimbată. Aceeaşi mizierie, aceiaşi oameni amârâţi, aceleaşi mirosuri. Aici nu se pot face tururi de oraş. Şi nici crocodili nu sunt. Doar câini comunitari.

Ştabii din primării se vor apuca de muncă abia de mâine. Că şi mâine e o zi. Această deplasare importantă a costat bugetul sectorului 5 ...40 de mii de dolari.

Antena 3

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close