Antena 3 CNN Actualitate Pocal din argint suflat cu aur, cu valoare de partimoniu, găsit de vameşii vasluieni în Vama Albiţa

Pocal din argint suflat cu aur, cu valoare de partimoniu, găsit de vameşii vasluieni în Vama Albiţa

Pocal din argint suflat cu aur, cu valoare de partimoniu, găsit de vameşii vasluieni în Vama Albiţa
Sursa foto: Foto: Mediafax
11 Iun 2012   •   19:11

Un pocal din argint suflat cu aur, din secolul al XVIII-lea, cu valoare de patrimoniu, a fost descoperit în Vama Albiţa de către vameşii vasluieni, rezultatele expertizelor, date publicităţii luni, confirmând faptul că acesta este un obiect din patrimoniu, informează Mediafax.
   
Potrivit Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Iaşi, pocalul din argint şi suflat cu aur, provenind din Rusia, a fost găsit de către lucrătorii vamali într-un microbuz care efectua curse regulate între Republica Moldova şi Italia.
   
Obiectul de patrimoniu a fost descoperit în urma unui control amănunţit asupra mijlocului de transport persoane făcut de către vameşii vasluieni împreună cu cei din Republica Moldova
   
"Obiectul de patrimoniu, care se afla într-un colet neînsoţit ce avea ca destinaţie Italia, a fost reţinut şi trimis spre expertiză. Pe 11 iunie, a fost primit rezultatul expertizei, făcută de muzeografi, care atestă că pocalul din argint şi suflat cu aur, cu dimensiuni de 17,5 cm înălţime şi 11,5 cm diametru, a fost produs în secolul al XVIII-lea în Rusia şi este obiect de patrimoniu", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al DRAOV Iaşi, Liana Barbu.
   
Potrivit surse citate, pocalul va fi predat specialiştilor în probleme de patrimoniu din cadrul Inspectortului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

×
Subiecte în articol: Rusia Republica Moldova
Parteneri
România va trimite în Ucraina sisteme de apărare antiaeriană
x close