Antena 3 CNN Actualitate Podul de la Dîrste ar putea fi dărâmat, pentru că un braşovean a câştigat în instanţă 500 de metri de teren

Podul de la Dîrste ar putea fi dărâmat, pentru că un braşovean a câştigat în instanţă 500 de metri de teren

Podul de la Dîrste ar putea fi dărâmat, pentru că un braşovean a câştigat în instanţă 500 de metri de teren
Sursa foto: Pod Brasov Dirste
25 Feb 2009   •   18:33

Podul de la Dîrste, aflat la intrarea în Braşov, dinspre Predeal, ar trebui să fie dărîmat în câteva zile. Motivul frizează absurdul. O bucată de teren de aproape 500 de metri pătraţi trebuie eliberată şi pusă la dispoziţia unui braşovean care a câştigat în instanţă dreptul de proprietate asupra terenului, situat chiar sub pod.
Braşoveanu Vankay Ladislau a revendicat o bucată de 460 de metri pătraţi, situaţi chiar sub unul din podurile ce fac legătura cu centura ocolitoare a municipiul.
Pasajul Dîrste este lucrare de utilitate publică şi reprezintă un nod rutier ce uneşte drumul naţional dintre Bucureşti, ocolitoarea Braşovului, şi Transilvania. Construcţia a fost ridicată în 2005. Dar abia în 2007, Ladislau Vankay a solicitat Judecătoriei Braşov să oblige municipalitatea să-i elibereze terenul. Şi Judecătoria şi Tribunalul au admis cererea braşoveanului.
Autorităţile locale braşovene îi acuză acum pe judecători că au ignorat dovezile aduse de avocatul Primăriei şi au trecut cu vederea planurile cadastrale, care demonstrau că, de fapt, terenul pe care îl solicita reclamantul era în altă parcelă.
În ciuda protestelor primăriei din Braşov, sentinţa tribunalului este definitivă şi trebuie pusă în aplicare imediat. Magistraţii dau însă asigurări că podul Dîrste nu va fi dărâmat.
Proprietarul este cel care va decide ce va face în continuare cu terenul. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu pasajul care este un obiectiv de utilitate publică, construit legal şi aprobat inclusiv de Ministerul Transporturilor.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Brașov
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close