Antena 3 CNN Actualitate Politologul Alex Coita, despre ruperea coaliției PSD-ALDE : Nu cred că ne-am mai confruntat în 30 de ani cu așa ceva

Politologul Alex Coita, despre ruperea coaliției PSD-ALDE : Nu cred că ne-am mai confruntat în 30 de ani cu așa ceva

Politologul Alex Coita, despre ruperea coaliției PSD-ALDE : Nu cred că ne-am mai confruntat în 30 de ani cu așa ceva
26 Aug 2019   •   17:23

Alex Coita, consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă, a vorbit despre schimbările survenite pe scena politică actuală, lucruri care au generat ruperea coaliției de guvernare PSD-ALDE. 

Potrivit acestuia, dacă vor exista schimbări la nivel guvernamental în timpul campaniei electorale prezidențiale, va reprezenta o premieră pentru țara noastră.

”Trebuie să ne uităm la calendar, suntem încă în vacanță parlamentară, Parlamentul revine la începutul lui septembrie și dacă cei din PNL, dacă - pentru că aici e un mare semn de întrebare - Ludovic Orban va confirma intenția acestui partid de a depune o moțiune, am putea să ne confruntăm cu o situație în care, conform Constituției, dacă moțiunea va fi depusă și va fi votată de o majoritate parlamentară, atunci ne vom confrunta cu situația în care președintele Klaus Iohannis va fi obligat să nominalizeze un premier în timpul campaniei electorale, după calculele mele, pentru că avem în vedere un interimat de maximul 45 de zile. Rămâne marele semn de întrebare dacă se va decide la nivelul PNL că este oportună depunerea unei moțiuni. E o situație inedită, nu cred că ne-am mai confruntat în 30 de ani cu așa ceva și dacă vom avea parte de o schimbare de guvern, în timpul campaniei electorale prezidențiale, chiar va fi o premieră pentru România.” a spus Alex Coita.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close