Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta, solicitare către Iohannis: Dacă nu respectă, Pro România nu votează prelungirea stării de urgență

Victor Ponta, solicitare către Iohannis: Dacă nu respectă, Pro România nu votează prelungirea stării de urgență

Victor Ponta a făcut mai multe solicitări către preşedintele Klaus Iohannis, ameninţând că în caz contrar partidul său nu va vota pentru prelungirea stării de urgenţă. Anunțul a fost făcut de liderul Pro România, pe contul de Facebook.

Victor Ponta, solicitare către Iohannis: Dacă nu respectă, Pro România nu votează prelungirea stării de urgență
13 Apr 2020   •   16:00

Întrunit în ședință statutară azi, 13 Aprilie, Biroul Executiv al ProRomânia a decis să propună parlamentarilor să voteze pentru prelungirea stării de urgență numai în măsura în care Președintele și Guvernul răspund pozitiv celor 15 solicitări prezentate mai jos / în caz contrar votul nostru va fi împotrivă!", a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook. 

"1. Prelungirea Stării de Urgență până la dată de 1 Mai ( cu posibilitate de prelungire dacă este necesar) / Program de repornire a activității productive și de servicii începând cu dată de 1 Mai ( cu respectarea condițiilor de protecție sanitară) - cu excepția localităților declarate "de pericol maxim".

2. clarificarea restricțiilor pentru a fi accesibile întregii populații - redefinirea și limitarea situațiilor în care se aplică amenzi administrative pentru evitarea abuzurilor.

3. Extinderea și pe teritoriul României a dreptului de transport pentru lucrătorii sezonieri ( similar prevederilor Art.10 din Ordonanță Militară 7 care se aplică doar pentru "transportul lucrătorilor sezonieri din România în alte state").

4. Adoptarea pachetului economic și fiscal de sprijin pentru firmele afectate de perioada de blocaj ( turism, restaurante, agenții, hoteluri).

5. schimbarea solicitării României de sprijin financiar din partea UE ( suma de 3,3 miliarde este total insuficientă).

6. Adoptarea pachetului de stimulare fiscală și sprijin pentru Agricultură și Industria Alimentară / Programul Național de combatere a efectelor secetei - solicitarea sprijinului financiar din partea UE.

7. Implementarea Programului Național de Testare pentru Covid 19 ( propus de Rafila - 26 de centre regionale, pregătire personal, resurse pentru zonele focar, testarea tuturor cetățenilor care intră în țară).

8. Revocarea suspendării Legii Transparenței - publicarea online în timp real a tuturor contractelor încheiate de autoritățile publice prin exceptare de la prevederile legale privind achizițiile publice.

9. Publicarea scenariilor de finalizare a Anului Școlar 2019 - 2020.

10. Un Pact Național asumat de Guvern privind excluderea măsurilor de diminuare a salariilor și pensiilor / aplicarea începând cu dată de 1 Iunie ( la fel că în anul 2015) a legii privind alocațiile pentru copii.

11. Suspendarea pe perioada Stării de Urgență a exportului de bușteni și produse alimentare neprelucrate.

12. Prezentarea publică cu termene asumate până la 1 Mai a Planului de Achiziții de echipamente de protecție pentru personalul medical și pentru populație / publicarea Programului de Achiziții și dotări a Secțiilor AȚI de la Spitale / publicarea Programului de creștere a capacității de testare Covid 19 : publicarea donațiilor primite pentru Sistemul Medical din partea ONG urilor și persoanelor private-

13. Programul Național de protecție pentru bolnavii cronici.

14. Programul Național de Investiții în Infrastructură pentru ieșirea din Criză.

15. Redefinirea noțiunii de "grupuri vulnerabile" în sensul clarificării crirteriilor ( vârstă, afecțiuni medicale, prezența în locuri cu grad ridicat de infectare) / asigurarea din Bugetul de Stat ( nu din cele locale) a venitului minim gatantat pentru toți cetățenii țării - pachetul de sprijin pentru persoanele și familiile vulnerabile", a mai scris preşedintele Pro România. 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Klaus Iohannis
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close