Antena 3 CNN Actualitate Prefectul de Iaşi: O serie de proceduri legislative, încălcate de către organizatorul plecării copiilor la festivalul de folclor

Prefectul de Iaşi: O serie de proceduri legislative, încălcate de către organizatorul plecării copiilor la festivalul de folclor

Prefectul de Iaşi: O serie de proceduri legislative, încălcate de către organizatorul plecării copiilor la festivalul de folclor
18 Iun 2016   •   18:30

Prefectul judeţului Iaşi Marian Grigoraş a declarat, pentru AGERPRES, că microbuzul implicat în accidentul de la Perşani, judeţul Braşov, a fost închiriat contra sumei de 6.700 lei, până pe 20 iunie.

Potrivit acestuia, contractul prevedea transportul tur-retur până la Arad a 33 de persoane, însă, nu ştie de ce transportatorul a pus la dispoziţie un autoturism cu o capacitate mai mică.

"Contractul a fost încheiat pentru transportul a 33 de persoane, contra sumei de 6.700 de lei, în intervalul 17-20 iunie. Nu înţeleg de ce transportatorul a pus la dispoziţie o maşină cu o capacitate mai mică. E posibil să fi intervenit o înţelegere amiabilă între firmă şi organizatori", a precizat Marian Grigoraş.

El a afirmat că organizatorul plecării elevilor din Iaşi la festivalul de folclor din Arad a încălcat o serie de proceduri legislative.

"Suntem buni la proceduri dar avem probleme la capitolul implementare. Ministerul Educaţiei are emis un Regulament cadru privind organizarea şi deplasarea în tabere, excursii, expediţii, alte activităţi de timp liber. Sunt tot felul de proceduri şi reglementări. Trebuie văzut dacă au fost respectate. Săptămâna viitoare vom avea primele răspunsuri la întrebări", a declarat Grigoraş.

El susţine că primele informaţii exacte privind numărul şi identitatea celor care se aflau în microbuzul implicat în accidentul de la Perşani i-au survenit vineri seara, la câteva ore de la accident, de la Inspectoratul Situaţii de Urgenţe.

"Nu e în regulă faptul că până la primirea informaţiilor de la ISU nimeni din Iaşi nu ştia cu exactitate câte persoane au plecat, de la ce şcoli sunt elevii, ce vârste au, care sunt datele de contact. Trebuie verificat şi văzut ce se poate face pentru a nu se repeta astfel de situaţii", a declarat prefectul.

El mai spune că această situaţie s-ar datora faptului că profesorul organizator, Cătălin Pop, una dintre cele patru persoane decedate, a luat cu el dosarul cu toate actele, fără a lăsa copii şi la Palatul Copiilor sau la Inspectoratul Şcolar Judeţean, aşa cum prevede legislaţia.

Un microbuz înmatriculat în judeţul Iaşi a fost implicat, vineri, într-un accident rutier pe DN1 în zona localităţii Perşani. În urma accidentului, patru persoane au decedat. Ceilalţi pasageri, cu vârste cuprinse între 12 şi 19 ani, au fost transportaţi la patru spitale din Braşov având diverse politraumatisme.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close